ÖMER CAF KOŞUSU'NU GOLDEN KİNG KAZANDI

GÜNDEM 30.12.2019 - 16:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1130+ kez okundu.
 

ÖMER CAF KOŞUSU'NU GOLDEN KİNG KAZANDI

Adana'nın önemli at yetiştiricilerinden "Ömer Caf" adına her yıl düzenlenen koşuyu bu yıl jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı "Golden King" isimli safkan at kazandı. Ömer Caf'ın ölümünün ardından her yıl geleneksel olarak "Ömer Caf Koşusu" gerçekleştiriliyor. Caf'ın torunu Tuğba Balyemez, dedesinin özellikle Arap atları konusundaki tecrübeleriyle adından söz ettirdiğini söyledi. Balyemez, "Dedemin sahip olduğu; Satvet, Canberk, Ünal, Ertuğrul gibi şampiyon safkanlar Hatay koşusu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kupası, Cumhuriyet Kupası gibi birçok önemli kupayı kazanmıştır. Dedem 1976 yılında, 51 yaşında hayata gözlerini yumdu" dedi.  Balyemez, Ömer Caf Koşusu'nda birinciliği göğüsleyen Golden King'in sahibi adına Adana Hipodrom Müdürü Bora Güralp'e kupayı verdi.

Adana'nın önemli at yetiştiricilerinden "Ömer Caf" adına her yıl düzenlenen koşuyu bu yıl jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı "Golden King" isimli safkan at kazandı.

Ömer Caf'ın ölümünün ardından her yıl geleneksel olarak "Ömer Caf Koşusu" gerçekleştiriliyor. Caf'ın torunu Tuğba Balyemez, dedesinin özellikle Arap atları konusundaki tecrübeleriyle adından söz ettirdiğini söyledi. Balyemez, "Dedemin sahip olduğu; Satvet, Canberk, Ünal, Ertuğrul gibi şampiyon safkanlar Hatay koşusu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kupası, Cumhuriyet Kupası gibi birçok önemli kupayı kazanmıştır. Dedem 1976 yılında, 51 yaşında hayata gözlerini yumdu" dedi. 

Balyemez, Ömer Caf Koşusu'nda birinciliği göğüsleyen Golden King'in sahibi adına Adana Hipodrom Müdürü Bora Güralp'e kupayı verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.