10 Ocak’ta verilen haklardan eser kalmadı

GÜNDEM 09.01.2020 - 15:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1213+ kez okundu.
 

10 Ocak’ta verilen haklardan eser kalmadı

  Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “10 Ocak, uzun yıllar önce Çalışan gazeteciler Bayramı’ydı.  O bayram, 1961 ve 1971 yılları arasında kaldı, 10 Ocak artık gazeteciler dayanışma günü” dedi. GAZETECİLER İŞSİZ Gazetecilerin yüzde 30’unun işsiz, düşük ücretlerle çalışanlarınsa güvencesiz olduğu; 108 gazetecinin cezaevlerinde olduğunu, haberlere-yorumlara yüzlerce davanın açıldığı bir dönemde bayram kutlamayı uygun bulmadıklarını belirten Büyükkaya, “10 Ocak’ta gazetecilere verilen haklardan eser kalmadı”diye konuştu. TGS ÇATISI ALTINDA ÖRGÜTLENELİM Güçlü ve özgür gazeteciliğin yolunun sendikal mücadeleden geçtiğini belirten Büyükkaya, basın emekçilerini TGS çatısı altında örgütlenmeye davet etti. Başkan Büyükkaya, “Özgür basının hiç bir zaman susturulmadığı bir ülke dileğiyle basın emekçilerinin 10 Ocak  Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “10 Ocak, uzun yıllar önce Çalışan gazeteciler Bayramı’ydı.  O bayram, 1961 ve 1971 yılları arasında kaldı, 10 Ocak artık gazeteciler dayanışma günü” dedi.

GAZETECİLER İŞSİZ

Gazetecilerin yüzde 30’unun işsiz, düşük ücretlerle çalışanlarınsa güvencesiz olduğu; 108 gazetecinin cezaevlerinde olduğunu, haberlere-yorumlara yüzlerce davanın açıldığı bir dönemde bayram kutlamayı uygun bulmadıklarını belirten Büyükkaya, “10 Ocak’ta gazetecilere verilen haklardan eser kalmadı”diye konuştu.

TGS ÇATISI ALTINDA ÖRGÜTLENELİM

Güçlü ve özgür gazeteciliğin yolunun sendikal mücadeleden geçtiğini belirten Büyükkaya, basın emekçilerini TGS çatısı altında örgütlenmeye davet etti. Başkan Büyükkaya, “Özgür basının hiç bir zaman susturulmadığı bir ülke dileğiyle basın emekçilerinin 10 Ocak  Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.