TAYEM’DE EĞİTİM HIZ KESMİYOR!

GÜNDEM 23.01.2020 - 13:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1489+ kez okundu.
 

TAYEM’DE EĞİTİM HIZ KESMİYOR!

  Türkiye üretim ekonomisinin en önemli mihenk taşı olan Tarımcılığın ana merkezlerinden biri olan Adana’daki kurumu TAYEM (Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü) ne Hatice Bozdoğan atandı. TAYEM Müdürü Hatice Bozdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Sayım Azmaz Başkan Vekili, Adnan Kemali Ünal Genel Sekreter, Onur Işıklı Sayman Yardımcısı Tarım hizmeti hakkında istişarelerde bulundular.   TAYEM ’de MADDİ KAZANÇ HEDEFİ YOK TAYEM Müdürü Hatice Bozdoğan açıklamasında; “Son yıllarda Ülkemizin ve Adana ‘nın sorunlarında var olan önemli STK ‘larından biri olan AKAMDER ‘in ziyaretinden memnuniyetini” ifade ederek, kurum hakkında şunları söyledi. “TAYEM ‘in ana işi eğitimdir. Tarım Bakanlığına bağlı çalışan Mühendis, teknisyen, tekniker ve veteriner hekimleri ve çiftçileri eğitiyoruz. Adana TAYEM 'de; ihtiyaca uygun tarımsal kursları açmaya devam ediyoruz. Adana TAYEM 'de yıl içinde hayvancılık, meyve tarımı ve ekipmanların operatörlüklerine dair çeşitli kurslar da açıyoruz. Adana TAYEM, talebin olması halinde çeşitli tarımsal kurum ve kuruluşlara da eğitim alanında destek verip, iş birliği yapıyoruz. Ayrıca Misafirhanemizde mevcut olup Kurum içi ve dışından Adana ya gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz.” Dedi.   TAYEM ADANA İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞANSTIR AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu ziyarete ilişkin açıklamasında; “Ülkemiz ve Adana Tarımının kalkınmasında ve bilinçli üretim konusunda önemli hizmetler veren TAYEM in Adana da hizmet vermesi bizler için şanstır. Bu konuda önemli eğitim alt yapısına sahip olan Müdürümüz Hatice Bozdoğan ‘ın atanmasının son derece isabetli olduğunu düşünüyoruz. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyoruz. Ülkemizde belli sayıda olan TAYEM kurumunun hizmet ağının genişlemesi için iş birliği ve desteğimiz sürecektir.” Dedi.   Ülkemizin üretim ekonomisinde lokomotifi konumunda olan Adana’yı ziyaretinde Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün “Eğitime ayrılan zamanımızı boş geçirmemeliyiz. İyi bir çiftçi, çağdaş gelişme ve ilerlemeyi kavrayan bir ziraatçı olmanızı, Ziraat sahasında emin ve metin adımlarla yürümenizi tam ve ciddiyetle istiyorum.” Temennileri 1925 yılında Adana Ziraat mektebini ziyaretlerinde gerçekleşmiştir.      

 

Türkiye üretim ekonomisinin en önemli mihenk taşı olan Tarımcılığın ana merkezlerinden biri olan Adana’daki kurumu TAYEM (Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü) ne Hatice Bozdoğan atandı. TAYEM Müdürü Hatice Bozdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Sayım Azmaz Başkan Vekili, Adnan Kemali Ünal Genel Sekreter, Onur Işıklı Sayman Yardımcısı

Tarım hizmeti hakkında istişarelerde bulundular.

 

TAYEM ’de MADDİ KAZANÇ HEDEFİ YOK

TAYEM Müdürü Hatice Bozdoğan açıklamasında; “Son yıllarda Ülkemizin ve Adana ‘nın sorunlarında var olan önemli STK ‘larından biri olan AKAMDER ‘in ziyaretinden memnuniyetini” ifade ederek, kurum hakkında şunları söyledi. “TAYEM ‘in ana işi eğitimdir. Tarım Bakanlığına bağlı çalışan Mühendis, teknisyen, tekniker ve veteriner hekimleri ve çiftçileri eğitiyoruz. Adana TAYEM 'de; ihtiyaca uygun tarımsal kursları açmaya devam ediyoruz. Adana TAYEM 'de yıl içinde hayvancılık, meyve tarımı ve ekipmanların operatörlüklerine dair çeşitli kurslar da açıyoruz. Adana TAYEM, talebin olması halinde çeşitli tarımsal kurum ve kuruluşlara da eğitim alanında destek verip, iş birliği yapıyoruz. Ayrıca Misafirhanemizde mevcut olup Kurum içi ve dışından Adana ya gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz.” Dedi.

 

TAYEM ADANA İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞANSTIR

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu ziyarete ilişkin açıklamasında; “Ülkemiz ve Adana Tarımının kalkınmasında ve bilinçli üretim konusunda önemli hizmetler veren TAYEM in Adana da hizmet vermesi bizler için şanstır. Bu konuda önemli eğitim alt yapısına sahip olan Müdürümüz Hatice Bozdoğan ‘ın atanmasının son derece isabetli olduğunu düşünüyoruz. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyoruz. Ülkemizde belli sayıda olan TAYEM kurumunun hizmet ağının genişlemesi için iş birliği ve desteğimiz sürecektir.” Dedi.

 

Ülkemizin üretim ekonomisinde lokomotifi konumunda olan Adana’yı ziyaretinde Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün “Eğitime ayrılan zamanımızı boş geçirmemeliyiz. İyi bir çiftçi, çağdaş gelişme ve ilerlemeyi kavrayan bir ziraatçı olmanızı, Ziraat sahasında emin ve metin adımlarla yürümenizi tam ve ciddiyetle istiyorum.” Temennileri 1925 yılında Adana Ziraat mektebini ziyaretlerinde gerçekleşmiştir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.