Toplu taşıma araçlarının denetlendi

GÜNDEM 28.01.2020 - 14:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1917+ kez okundu.
 

Toplu taşıma araçlarının denetlendi

  Ülkemizde her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazalarında yaralanmakta, sakat kalmakta veya yaşamını yitirmektedir. Meydana gelen kazalar maddi ve manevi kayıplara da yol açmaktadır. Kazaların azalması için sürücülerin ve vatandaşlarımızın trafik kuralları konusunda bilinçlendirmesi gerekmektedir. Trafikte sivil görevlilerimizce yapılan trafik denetimleri sürücüler üzerinde yakalanma riski duygusu artırmakta, sürücülerin trafik kurallarına uyma bilincinin oluşmasında önemli katkılar sağlamaktadır. Toplu taşıma araçlarının karışmış olduğu kazaların azaltılması amacıyla, İl Emniyet Müdürü Sayın Zafer Aktaş‘ın talimatları ile trafik birimlerince il genelinde toplu taşıma araçlarına yönelik 80 noktada sabit ve sivil denetip görevlilerince trafik denetimleri gerçekleştirilmiştir. Toplu taşıma araçlarına sivil kıyafetli olarak yolcu görünümünde binen trafik görevlileri araç şoförlerinin taşıma hizmeti sırasında trafik kurallarına aykırı davranışlarını tespit ederek gerekli uyarılarda bulunmuştur. Ayrıca, sivil trafik görevlilerince toplu taşıma araç şoförlerinin (emniyet kemeri, cep telefonu ile görüşmek, kırmızı ışık ihlali, fazla yolcu, indirme bindirme kurallarına uymamak vb.) ihlallerini 80 uygulama noktasındaki görevlilere bildirilerek, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddelerinden cezai işlemler uygulanmıştır. Denetimlerde; 973 toplu taşıma araç şoförü kontrol edilmiş, Karayolları Trafik Kanununca eksiklikleri görülen 175 şoföre cezai işlem uygulanmıştır. 7 araç Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilmiş ve 1 şoförün ehliyetine geçici süre el konulmuştur. Vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla toplu taşıma araçları üzerinde trafik denetimlerimize aralıksız devam edilecek özellikle de sivil denetimlere ağırlık verilecektir.

 

Ülkemizde her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazalarında yaralanmakta, sakat kalmakta veya yaşamını yitirmektedir. Meydana gelen kazalar maddi ve manevi kayıplara da yol açmaktadır. Kazaların azalması için sürücülerin ve vatandaşlarımızın trafik kuralları konusunda bilinçlendirmesi gerekmektedir.

Trafikte sivil görevlilerimizce yapılan trafik denetimleri sürücüler üzerinde yakalanma riski duygusu artırmakta, sürücülerin trafik kurallarına uyma bilincinin oluşmasında önemli katkılar sağlamaktadır.

Toplu taşıma araçlarının karışmış olduğu kazaların azaltılması amacıyla, İl Emniyet Müdürü Sayın Zafer Aktaş‘ın talimatları ile trafik birimlerince il genelinde toplu taşıma araçlarına yönelik 80 noktada sabit ve sivil denetip görevlilerince trafik denetimleri gerçekleştirilmiştir.

Toplu taşıma araçlarına sivil kıyafetli olarak yolcu görünümünde binen trafik görevlileri araç şoförlerinin taşıma hizmeti sırasında trafik kurallarına aykırı davranışlarını tespit ederek gerekli uyarılarda bulunmuştur.
Ayrıca, sivil trafik görevlilerince toplu taşıma araç şoförlerinin (emniyet kemeri, cep telefonu ile görüşmek, kırmızı ışık ihlali, fazla yolcu, indirme bindirme kurallarına uymamak vb.) ihlallerini 80 uygulama noktasındaki görevlilere bildirilerek, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddelerinden cezai işlemler uygulanmıştır.


Denetimlerde; 973 toplu taşıma araç şoförü kontrol edilmiş, Karayolları Trafik Kanununca eksiklikleri görülen 175 şoföre cezai işlem uygulanmıştır. 7 araç Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilmiş ve 1 şoförün ehliyetine geçici süre el konulmuştur.


Vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla toplu taşıma araçları üzerinde trafik denetimlerimize aralıksız devam edilecek özellikle de sivil denetimlere ağırlık verilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.