Hayvanların zehirlenmesiyle ilgili ‘emsal’ bir karar çıktı!

GÜNDEM 28.01.2020 - 16:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1595+ kez okundu.
 

Hayvanların zehirlenmesiyle ilgili ‘emsal’ bir karar çıktı!

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Gülşah Görür:
  Ankara Batıkent’te köpekleri zehirleyerek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 kişiden 2’si tutuklandı, biri hakkında ise tutuklama kararı çıkarıldı. Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Gülşah Görür, artık hayvanların zehirlenerek katledilmeleriyle ilgili ellerinde “emsal” bir karar olduğunu söyledi.  Geçen yıl Nisan ayında onlarca köpeğin tavuk etiyle zehirlenerek katledilmesiyle ilgili Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava sonuçlandı. 3 sanığa toplam 10’ar yıl hapis, her bir sanık için ise 15’er bin lira  para cezasına hükmedildi.  Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Gülşah Görür, müdahil olarak, olayın başından bu yana davayı takip ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: “3 sanık hakkında, ayrı ayrı, Türk Ceza Kanunu (TCK) 151/2’ den 2’şer yıl, TCK m.181/4’ten 8’er yıl olmak üzere toplam 10’ar yıl hapis cezası ve her bir sanık için ayrı ayrı 15’er bin TL para cezasına hükmedildi. Artık zehirlemelerle ilgili emsal bir kararımız var. Bu karar bir ilk. Duruşmada hazır bulunan 2 sanık tutuklanırken hazır bulunmayan diğer sanık hakkında ise tutuklama kararı çıkarılmıştır.”
Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Gülşah Görür:

 

Ankara Batıkent’te köpekleri zehirleyerek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 kişiden 2’si tutuklandı, biri hakkında ise tutuklama kararı çıkarıldı. Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Gülşah Görür, artık hayvanların zehirlenerek katledilmeleriyle ilgili ellerinde “emsal” bir karar olduğunu söyledi. 
Geçen yıl Nisan ayında onlarca köpeğin tavuk etiyle zehirlenerek katledilmesiyle ilgili Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava sonuçlandı. 3 sanığa toplam 10’ar yıl hapis, her bir sanık için ise 15’er bin lira  para cezasına hükmedildi. 
Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Gülşah Görür, müdahil olarak, olayın başından bu yana davayı takip ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: “3 sanık hakkında, ayrı ayrı, Türk Ceza Kanunu (TCK) 151/2’ den 2’şer yıl, TCK m.181/4’ten 8’er yıl olmak üzere toplam 10’ar yıl hapis cezası ve her bir sanık için ayrı ayrı 15’er bin TL para cezasına hükmedildi. Artık zehirlemelerle ilgili emsal bir kararımız var. Bu karar bir ilk. Duruşmada hazır bulunan 2 sanık tutuklanırken hazır bulunmayan diğer sanık hakkında ise tutuklama kararı çıkarılmıştır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.