520’YE ÇEYREK VAR!

GÜNDEM 21.02.2020 - 16:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2541+ kez okundu.
 

520’YE ÇEYREK VAR!

Düğünlerin vazgeçilmezi “Çeyrek altın” rekora koşarken kuyumcular, “Çeyrek altın artık düğün takısı değil, yatırım aracı oldu. Sabah sattığımızı akşam alıp yerine koyamıyoruz” diyor.  Sultan Kuyumculuk Sahibi Mustafa Uzun, 20 yıl önce kuyumculuğa başladığını, o tarihlerde çeyrek altının tanesinin 10 lira 50 kuruş olduğunu hatırlatarak, “1990’lı yıllarda bazı müşterilerim düğünler için bana 2-3 tane ayır derdi. Bugün çeyrek altını 520 liradan satıyoruz. Herkes çok şaşkın” dedi.  20 YILDA 50 KAT ARTTI  Altının her dönem en güvenilir yatırım aracı olduğunu kaydeden Kuyumcu Mustafa Uzun, 20 yılda çeyrek altının tam 50 kat artıp 520 liraya ulaştığını söyledi. Uzun, “Vatandaşlar artık düğünü kurtarmak için çeyrek yerine gram altını tercih ediyor. O da iki sene içinde 195 liradan 321 liraya çıktı” diye konuştu.  SÜREKLİ ARTIYOR  Sürekli artarak rekor seviyelere ulaşan çeyrek altın fiyatının satışları da olumsuz etkilediğini kaydeden Mustafa Uzun, “İnanın sabah sattığımız altını, akşam saatlerinde aynı fiyattan alamıyoruz. Bu durum ne zamana kadar sürer bilmiyoruz, piyasa psikolojik olarak da etkileniyor.” ifadelerini kullandı.  İki yıl önce çeyrek altınla gram altın arasında 100 liralık fiyat farkının da 200 liraya çıktığına dikkat çeken Uzun, “Düğünler için artık gram altın bile çok zor” dedi.

Düğünlerin vazgeçilmezi “Çeyrek altın” rekora koşarken kuyumcular, “Çeyrek altın artık düğün takısı değil, yatırım aracı oldu. Sabah sattığımızı akşam alıp yerine koyamıyoruz” diyor. 

Sultan Kuyumculuk Sahibi Mustafa Uzun, 20 yıl önce kuyumculuğa başladığını, o tarihlerde çeyrek altının tanesinin 10 lira 50 kuruş olduğunu hatırlatarak, “1990’lı yıllarda bazı müşterilerim düğünler için bana 2-3 tane ayır derdi. Bugün çeyrek altını 520 liradan satıyoruz. Herkes çok şaşkın” dedi. 
20 YILDA 50 KAT ARTTI 
Altının her dönem en güvenilir yatırım aracı olduğunu kaydeden Kuyumcu Mustafa Uzun, 20 yılda çeyrek altının tam 50 kat artıp 520 liraya ulaştığını söyledi. Uzun, “Vatandaşlar artık düğünü kurtarmak için çeyrek yerine gram altını tercih ediyor. O da iki sene içinde 195 liradan 321 liraya çıktı” diye konuştu. 
SÜREKLİ ARTIYOR 
Sürekli artarak rekor seviyelere ulaşan çeyrek altın fiyatının satışları da olumsuz etkilediğini kaydeden Mustafa Uzun, “İnanın sabah sattığımız altını, akşam saatlerinde aynı fiyattan alamıyoruz. Bu durum ne zamana kadar sürer bilmiyoruz, piyasa psikolojik olarak da etkileniyor.” ifadelerini kullandı. 
İki yıl önce çeyrek altınla gram altın arasında 100 liralık fiyat farkının da 200 liraya çıktığına dikkat çeken Uzun, “Düğünler için artık gram altın bile çok zor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.