Dolar/TL ne kadar oldu?

EKONOMİ 06.03.2020 - 10:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1570+ kez okundu.
 

Dolar/TL ne kadar oldu?

  Kur haftabaşında yükseldiği Eylül 2018'den beri en yüksek güniçi seviye olan 6.2640'ten 6.0345'e kadar gerilemişti. Piyasadaki en düşük seviyelerin ardından ise kur genel olarak 6.10 etrafında seyretti. Dolar/TL bu sabah da güne 6.1005/6.1075 seviyesinde başladı. Türkiye ve Rusya Suriye'nin İdlib bölgesinde ateşkes sağlanması üzerinde anlaşırken, ateşkes gece yarısı itibarıyla başladı. ABD başta olmak üzere son dönemde küresel faiz indirimleri ve gevşeme yanlısı adımların devam edeceği beklentisi piyasaları destekleyen bir etken. Ancak bu adımlara rağmen virüsün küresel ekonomik aktiviteye etkisine yönelik endişeler bu sabah da küresel piyasalarda kuvvetli bir satış baskısı olarak yansıyor.

 

Kur haftabaşında yükseldiği Eylül 2018'den beri en yüksek güniçi seviye olan 6.2640'ten 6.0345'e kadar gerilemişti. Piyasadaki en düşük seviyelerin ardından ise kur genel olarak 6.10 etrafında seyretti. Dolar/TL bu sabah da güne 6.1005/6.1075 seviyesinde başladı.

Türkiye ve Rusya Suriye'nin İdlib bölgesinde ateşkes sağlanması üzerinde anlaşırken, ateşkes gece yarısı itibarıyla başladı. ABD başta olmak üzere son dönemde küresel faiz indirimleri ve gevşeme yanlısı adımların devam edeceği beklentisi piyasaları destekleyen bir etken. Ancak bu adımlara rağmen virüsün küresel ekonomik aktiviteye etkisine yönelik endişeler bu sabah da küresel piyasalarda kuvvetli bir satış baskısı olarak yansıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.