Astım hastası girişimci icat çıkardı

EKONOMİ 09.03.2020 - 14:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1303+ kez okundu.
 

Astım hastası girişimci icat çıkardı

Türk mühendis Barış Can Üstündağ’ın çocukluktan bu yana hayatını zorlaştıran astım bronşiti iş hayatına yön verdi. Üstündağ, ortaklarıyla birlikte kurduğu firması Inovatink ile Türkiye’nin ilk yerli ve milli hava kirliliği ölçüm cihazı Airqoon’u üretti. Belediyelerle çalışan şirket yurtdışına açılmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde hava kalitesini ölçen bir cihaz kamuoyuna tanıtıldı. Türk Mühendis Barış Can Üstündağ ve ortaklarının kurdukları ‘Inovatink’ adlı firma Türkiye’nin ilk yerli ve milli hava kirliliği ölçüm cihazı Airqoon’u üretti. Üç yıllık bir çalışmanın sonucu olan Airqoon, hava kirliliğini ölçerek bilgilendiriyor. Kolay kurulumu ve maliyet avatanjıyla yerel yönetimlerin ilgisini çeken cihazın ortaya çıkış hikayesi oldukça ilginç. Inovatink Kurucu Ortağı ve Ar-Ge Sorumlusu Mekatronik Yüksek Mühendisi Barış Can Üstündağ, çocukluktan bu yana hayatını zorlaştıran hastalığından yola çıkarak bu ürünü geliştirdiğini söylüyor.

Türk mühendis Barış Can Üstündağ’ın çocukluktan bu yana hayatını zorlaştıran astım bronşiti iş hayatına yön verdi. Üstündağ, ortaklarıyla birlikte kurduğu firması Inovatink ile Türkiye’nin ilk yerli ve milli hava kirliliği ölçüm cihazı Airqoon’u üretti. Belediyelerle çalışan şirket yurtdışına açılmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde hava kalitesini ölçen bir cihaz kamuoyuna tanıtıldı. Türk Mühendis Barış Can Üstündağ ve ortaklarının kurdukları ‘Inovatink’ adlı firma Türkiye’nin ilk yerli ve milli hava kirliliği ölçüm cihazı Airqoon’u üretti. Üç yıllık bir çalışmanın sonucu olan Airqoon, hava kirliliğini ölçerek bilgilendiriyor. Kolay kurulumu ve maliyet avatanjıyla yerel yönetimlerin ilgisini çeken cihazın ortaya çıkış hikayesi oldukça ilginç. Inovatink Kurucu Ortağı ve Ar-Ge Sorumlusu Mekatronik Yüksek Mühendisi Barış Can Üstündağ, çocukluktan bu yana hayatını zorlaştıran hastalığından yola çıkarak bu ürünü geliştirdiğini söylüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.