BURUK MEZARLIĞI’NA ALTERNATİF YOL TEKLİFİ!

GÜNDEM 10.03.2020 - 18:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2757+ kez okundu.
 

BURUK MEZARLIĞI’NA ALTERNATİF YOL TEKLİFİ!

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesindeki Buruk mezarlığına ulaşacak alternatif bir yol açılması için maliyeti 800 bin lirayı bulan 14 dönümlük bir alanın istimlak edilmesi gerektiği bildirildi.  AK Partili Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Murtaza Kılçık, Meclis’te gündem dışı bir konuşma yaptı. Kılçık, özellikle dini bayramlarda Buruk mezarlığına sevdikleri ve yakınlarının kabirlerini ziyaret için araçlarıyla gidenlerin Kozanyolu’nda trafiği kilitlediğini, bunun için Büyükşehir Belediyesi’nin bir alternatif güzergah oluşturmasını istedi.  Kılçık, Sarıçam Belediyesi’ne Mobilyacılar Sitesi’nden gelen bir bulvar olduğunu aktararak, bu bulvarın bir makasla Buruk Mezarlığı’nın arka tarafına bağlanabileceğini söyledi. Yolun faaliyete geçmesi için 14 dönümlük alanın istimlak edilmesi gerektiğine vurgu yapan Kılçık, “Yolun otobanın altından bir geçiş köprüsü var. Planlarda da bu yol var ancak uygulamada bir kısmı çözülmüş. Böyle bir düzenleme Kozan yolundaki trafiği de rahatlayacaktır” dedi.  Kılçık, Çatalan yolu üzerinde iki üniversite olduğunu hatırlatarak, buradaki yol yapımının da bir an önce tamamlanması gerektiğini sözlerine ekledi.  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 7 teklif komisyonlara sevk edilirken, 6 komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarını bugün saat 13.00’te sürdürecek.

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesindeki Buruk mezarlığına ulaşacak alternatif bir yol açılması için maliyeti 800 bin lirayı bulan 14 dönümlük bir alanın istimlak edilmesi gerektiği bildirildi. 

AK Partili Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Murtaza Kılçık, Meclis’te gündem dışı bir konuşma yaptı. Kılçık, özellikle dini bayramlarda Buruk mezarlığına sevdikleri ve yakınlarının kabirlerini ziyaret için araçlarıyla gidenlerin Kozanyolu’nda trafiği kilitlediğini, bunun için Büyükşehir Belediyesi’nin bir alternatif güzergah oluşturmasını istedi. 
Kılçık, Sarıçam Belediyesi’ne Mobilyacılar Sitesi’nden gelen bir bulvar olduğunu aktararak, bu bulvarın bir makasla Buruk Mezarlığı’nın arka tarafına bağlanabileceğini söyledi. Yolun faaliyete geçmesi için 14 dönümlük alanın istimlak edilmesi gerektiğine vurgu yapan Kılçık, “Yolun otobanın altından bir geçiş köprüsü var. Planlarda da bu yol var ancak uygulamada bir kısmı çözülmüş. Böyle bir düzenleme Kozan yolundaki trafiği de rahatlayacaktır” dedi. 
Kılçık, Çatalan yolu üzerinde iki üniversite olduğunu hatırlatarak, buradaki yol yapımının da bir an önce tamamlanması gerektiğini sözlerine ekledi. 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 7 teklif komisyonlara sevk edilirken, 6 komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarını bugün saat 13.00’te sürdürecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.