Sınırda son durum

GÜNDEM 11.03.2020 - 11:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2078+ kez okundu.
 

Sınırda son durum

Yunanistan, sınırda bekleyen göçmenlerin geçişlerini önlemek için güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Kamyonlarla sınıra jiletli ve dikenli teller taşıyan Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı'nın çevresi ve Meriç Nehri kıyılarına tel örgüler örmeyi sürdürüyor. Yunan güvenlik güçleri tampon bölgede bekleyen göçmenlere Arapça ve İngilizce uyarı anonsları yaptı. Anonslarda, "Her yere yüz tanıma kamerası koyduk, kapılar açılırsa Yunan polisine saldıranlara karşılık verenleri Yunanistan’a almayacağız. Bu kişileri Avrupa da, ülkelerine kabul etmeyecek. Tampon bölgeye gelmeyin, geri çekilin" denildi.Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Avrupa ülkelerine gitmek için Edirneye gelen göçmenler nedeniyle Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı’nı giriş çıkışlara kapatıp, geniş kapsamlı önlemler aldı. Yunanistan, sınırdaki güvenlik güçlerinin sayısını arttırdı. Yunanistan güvenlik güçleri, Pazarkule Sınır Kapısının karşısında, sınırın sıfır noktasında siper dahi kazdı. Ancak önlemlere rağmen binlerce göçmen, özellikle Meriç Nehri’ni botlarla aşıp karşıya geçmeyi sürdürüyor.

Yunanistan, sınırda bekleyen göçmenlerin geçişlerini önlemek için güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Kamyonlarla sınıra jiletli ve dikenli teller taşıyan Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı'nın çevresi ve Meriç Nehri kıyılarına tel örgüler örmeyi sürdürüyor. Yunan güvenlik güçleri tampon bölgede bekleyen göçmenlere Arapça ve İngilizce uyarı anonsları yaptı. Anonslarda, "Her yere yüz tanıma kamerası koyduk, kapılar açılırsa Yunan polisine saldıranlara karşılık verenleri Yunanistan’a almayacağız. Bu kişileri Avrupa da, ülkelerine kabul etmeyecek. Tampon bölgeye gelmeyin, geri çekilin" denildi.Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Avrupa ülkelerine gitmek için Edirneye gelen göçmenler nedeniyle YunanistanPazarkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı’nı giriş çıkışlara kapatıp, geniş kapsamlı önlemler aldı. Yunanistan, sınırdaki güvenlik güçlerinin sayısını arttırdı. Yunanistan güvenlik güçleri, Pazarkule Sınır Kapısının karşısında, sınırın sıfır noktasında siper dahi kazdı. Ancak önlemlere rağmen binlerce göçmen, özellikle Meriç Nehri’ni botlarla aşıp karşıya geçmeyi sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.