HAKKIMIZI YEMEYİN

GÜNDEM 30.03.2020 - 16:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1937+ kez okundu.
 

HAKKIMIZI YEMEYİN

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:
  Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, koronavirüsle mücadele ederken canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarının mesai dışı tutulan nöbet ücretlerinin tamamının ödenmesini istedi.  Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın 22 Mart’tan itibaren 782 sayılı genelgesiyle tüm sağlık kurumlarında esnek mesai uygulamasına geçildiğini bildirdi. Nennioğlu, hastanelerdeki kliniklerde, yoğun bakımlarda, acil servislerde ve nöbet tutulan diğer birimlerde esnek ve dönüşümlü çalışma sistemine geçildiğini ve birçok personelin mevcut şartlar dâhilinde diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar gibi bu haktan faydalandırıldığına işaret etti.  MOTİVASYONUMUZU BOZMAYIN Nennioğlu, “Ancak söz konusu haktan faydalanan sağlık hizmeti sınıfında bulunan çalışanlarımıza idare tarafından eleman yetersizliğinden dolayı karşılık olarak nöbet tutturulduğu ama nöbet ücretlerinin kendilerine verilemeyeceği söylenmiştir.  Hastane idarelerinin hafta içinde 16.00 -08.00 (16 saat), hafta sonunda 08.00-08.00 (24 saat) arasında çalıştırdıkları personele nöbet ücreti ödemesi yapmayacaklarını bildirmişlerdir. Zaten ağır şartlar altında çalışan sağlık personelimizin  motivasyonunu bozmayın. Özetle mesai dışı tutulan nöbet ücretlerinin tamamının ödenmesi gerekmektedir.” dedi.
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:

 


Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, koronavirüsle mücadele ederken canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarının mesai dışı tutulan nöbet ücretlerinin tamamının ödenmesini istedi. 
Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın 22 Mart’tan itibaren 782 sayılı genelgesiyle tüm sağlık kurumlarında esnek mesai uygulamasına geçildiğini bildirdi. Nennioğlu, hastanelerdeki kliniklerde, yoğun bakımlarda, acil servislerde ve nöbet tutulan diğer birimlerde esnek ve dönüşümlü çalışma sistemine geçildiğini ve birçok personelin mevcut şartlar dâhilinde diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar gibi bu haktan faydalandırıldığına işaret etti. 
MOTİVASYONUMUZU BOZMAYIN
Nennioğlu, “Ancak söz konusu haktan faydalanan sağlık hizmeti sınıfında bulunan çalışanlarımıza idare tarafından eleman yetersizliğinden dolayı karşılık olarak nöbet tutturulduğu ama nöbet ücretlerinin kendilerine verilemeyeceği söylenmiştir.  Hastane idarelerinin hafta içinde 16.00 -08.00 (16 saat), hafta sonunda 08.00-08.00 (24 saat) arasında çalıştırdıkları personele nöbet ücreti ödemesi yapmayacaklarını bildirmişlerdir. Zaten ağır şartlar altında çalışan sağlık personelimizin  motivasyonunu bozmayın. Özetle mesai dışı tutulan nöbet ücretlerinin tamamının ödenmesi gerekmektedir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.