Koronavirüs tedbirleri hava kalitesini artırdı

GÜNDEM 18.04.2020 - 11:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2624+ kez okundu.
 

Koronavirüs tedbirleri hava kalitesini artırdı

Koronavirüs salgını kapsamında vatandaşlara yapılan 'Evde Kal' çağrıları ve hafta sonları ilan edilen sokağa çıkma yasakları, hava kirliliğinin azalmasına neden oldu. Özellikle nüfusun en kalabalık olduğu şehir İstanbul'dan, Uludağ'ın cam gibi göründüğü görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ülkemizde 1.769 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiği salgının ardından birçok vatandaşın eve kapanması sonucu hava kalitesinde gözle görülür bir iyileşme olduğu görüldü. Özellikle mega kent İstanbul'da oluşan trafik yoğunluğunun azalmasıyla hava kalitesi ciddi oranda iyileşti. Özellikle toplu taşıma ve özel araç kullanımının azalması ve fabrika üretimlerinin düşmesi nedeniyle fosil yakıt kullanımı büyük oranda düştü.

Koronavirüs salgını kapsamında vatandaşlara yapılan 'Evde Kal' çağrıları ve hafta sonları ilan edilen sokağa çıkma yasakları, hava kirliliğinin azalmasına neden oldu. Özellikle nüfusun en kalabalık olduğu şehir İstanbul'dan, Uludağ'ın cam gibi göründüğü görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Ülkemizde 1.769 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiği salgının ardından birçok vatandaşın eve kapanması sonucu hava kalitesinde gözle görülür bir iyileşme olduğu görüldü. Özellikle mega kent İstanbul'da oluşan trafik yoğunluğunun azalmasıyla hava kalitesi ciddi oranda iyileşti. Özellikle toplu taşıma ve özel araç kullanımının azalması ve fabrika üretimlerinin düşmesi nedeniyle fosil yakıt kullanımı büyük oranda düştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.