23 Nisan Türk tarihinin önemli dönüm noktalarındandır

GÜNDEM 22.04.2020 - 11:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1330+ kez okundu.
 

23 Nisan Türk tarihinin önemli dönüm noktalarındandır

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, 23 Nisan 1920’nin, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi. Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Mesajında esnaf ve sanatkarlar ile Adanalıları ev ve işyerlerine bayrak asmaya davet eden Birlik Başkanı Niyazi Göger, 23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak çocuklara armağan edilmiştir. Gözlerindeki pırıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz çocuklarımız, küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyorlar. Ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için yarınları kucaklamaya hazırlanan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en önemli gayemizdir” dedi.Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını buruk bir şekilde kutladığımızı kaydeden Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını maalesef evlerimizde kutlamak zorunda kaldık. Ancak biliyoruz ki tüm bu tedbirler bundan sonraki milli ve dini bayramlarımızı daha coşkulu şekilde kutlamamız için. İnşallah bu zor günleri hep birlikte atlatacak ve nice 23 Nisan’ları milletçe coşkuyla, sağlık, mutluluk içinde kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, 23 Nisan 1920’nin, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında esnaf ve sanatkarlar ile Adanalıları ev ve işyerlerine bayrak asmaya davet eden Birlik Başkanı Niyazi Göger, 23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak çocuklara armağan edilmiştir. Gözlerindeki pırıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz çocuklarımız, küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyorlar. Ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için yarınları kucaklamaya hazırlanan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en önemli gayemizdir” dedi.Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını buruk bir şekilde kutladığımızı kaydeden Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını maalesef evlerimizde kutlamak zorunda kaldık. Ancak biliyoruz ki tüm bu tedbirler bundan sonraki milli ve dini bayramlarımızı daha coşkulu şekilde kutlamamız için. İnşallah bu zor günleri hep birlikte atlatacak ve nice 23 Nisan’ları milletçe coşkuyla, sağlık, mutluluk içinde kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.