Şehir merkezinde ‘hava’mız nasıl!

GÜNDEM 28.04.2020 - 15:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2518+ kez okundu.
 

Şehir merkezinde ‘hava’mız nasıl!

  Adana’da şehir merkezine Hava Kalitesi İzleme İstasyonu kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Akdeniz Temiz Hava Merkezi’ne bağlı istasyon, merkez Seyhan ilçesi D-400 karayolunda üstü kapatılan alt geçidin üzerinde oluşturuldu. PARAMETRE AŞIMLARINI TESPİT EDECEK Şehir merkezinde hava kirliği ölçümü yapacak cihazlarla donatılan istasyon, buradan elde edilecek bilgileri anında bilgi merkezine gönderebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, istasyonlarda ölçülen hava kalitesi verilerini değerlendirip, parametre aşımlarını tespit edebilecek, ayrıca kirlilikle ilgili gelecek durum tahmini yapabilecek. HAVA KİRLİLİĞİ SAĞLIĞI CİDDİ ETKİLİYOR Hava kirliliği etkisini özellikle sağlık üzerinde htiriyor. Öksürük ve bronşitten, kalp hastalığı ve akciğer kanserine kadar insanı etkileyen kirlilik kronik rahatsızlıkları olanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Hava kirliliği, içme ve sulama suyu kaynakları, bitki örtüsünün zarar görmesi ve mikro klima değişiklikleri nedeniyle dolaylı etkiler de gösteriyor.

 

Adana’da şehir merkezine Hava Kalitesi İzleme İstasyonu kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Akdeniz Temiz Hava Merkezi’ne bağlı istasyon, merkez Seyhan ilçesi D-400 karayolunda üstü kapatılan alt geçidin üzerinde oluşturuldu.

PARAMETRE AŞIMLARINI TESPİT EDECEK

Şehir merkezinde hava kirliği ölçümü yapacak cihazlarla donatılan istasyon, buradan elde edilecek bilgileri anında bilgi merkezine gönderebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, istasyonlarda ölçülen hava kalitesi verilerini değerlendirip, parametre aşımlarını tespit edebilecek, ayrıca kirlilikle ilgili gelecek durum tahmini yapabilecek.

HAVA KİRLİLİĞİ SAĞLIĞI CİDDİ ETKİLİYOR

Hava kirliliği etkisini özellikle sağlık üzerinde htiriyor. Öksürük ve bronşitten, kalp hastalığı ve akciğer kanserine kadar insanı etkileyen kirlilik kronik rahatsızlıkları olanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Hava kirliliği, içme ve sulama suyu kaynakları, bitki örtüsünün zarar görmesi ve mikro klima değişiklikleri nedeniyle dolaylı etkiler de gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.