MİNİBÜSÇÜ AYAKTA KALMAK İSTİYOR!

GÜNDEM 04.05.2020 - 16:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2640+ kez okundu.
 

MİNİBÜSÇÜ AYAKTA KALMAK İSTİYOR!

Yüzde 50 kapasiteyle yolcu taşımak zorunda kalan minibüsçü esnafı, koronavirüs tedbirleri kapsamında iktidardan acil destek bekliyor.
  Adana Minibüsçüler Odası Başkanvekili Navaf Ok, halk sağlığı gerekçesiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında, ruhsat kapasitesinin yarısıyla yolcu taşımak zorunda kalan minibüsçüleri hükumetin destek kapsamına almasını istedi. Ok, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunu da dolmuşçu esnafının sorunlarına sahip çıkmamakla suçladı.  ZARAR EDEREK İŞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ Ok, dünya ile birlikte Türkiye’nin iki aydan bu yana ölümcül koronavirüs salgını ile mücadele ettiğini söyledi. Bu süreçte her esnafın büyük zorluklar yaşadığını anlatan Ok, ancak en mağdur olan kesimin toplu taşımacılar olduğunu kaydetti. Ok, “Toplu taşıma esnafının kepenk kapatıp eve gitme şansı yok. Günlük 300-400 lira zarar etse bile işini sürdürmek zorunda. Sağlık her şeyden önemli, alınan kararlarda doğru ancak yolcu taşıyan esnafın bir şekilde desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.  ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ Ok, bugün pandemi sebebiyle ruhsat kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu taşıyabildiklerine dikkat çekerek, “Bu karar alınırken esnafların da göz ardı edilmemesi gerekirdi. Gerek yerel gerekse genel anlamda buna bir el atılmalı. Minibüs esnafı bu işi böyle sürdüremez. Gerçekten perişanız” dedi. Hükumet yetkililerine çağrısı yaparak destek isteyen Navaf Ok, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun da esnafın sorunlarına eğilmesi gerektiğini dile getirdi. Ok, “İnanıyorum ki o arkadaşlar sorunlarımızı anlatsa hükumet yetkilileri sorunlarımıza çözüm bulmaya çabalar. Fakat federasyon yatıyor” ifadelerini kullandı.
Yüzde 50 kapasiteyle yolcu taşımak zorunda kalan minibüsçü esnafı, koronavirüs tedbirleri kapsamında iktidardan acil destek bekliyor.

 

Adana Minibüsçüler Odası Başkanvekili Navaf Ok, halk sağlığı gerekçesiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında, ruhsat kapasitesinin yarısıyla yolcu taşımak zorunda kalan minibüsçüleri hükumetin destek kapsamına almasını istedi. Ok, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunu da dolmuşçu esnafının sorunlarına sahip çıkmamakla suçladı. 
ZARAR EDEREK İŞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
Ok, dünya ile birlikte Türkiye’nin iki aydan bu yana ölümcül koronavirüs salgını ile mücadele ettiğini söyledi. Bu süreçte her esnafın büyük zorluklar yaşadığını anlatan Ok, ancak en mağdur olan kesimin toplu taşımacılar olduğunu kaydetti. Ok, “Toplu taşıma esnafının kepenk kapatıp eve gitme şansı yok. Günlük 300-400 lira zarar etse bile işini sürdürmek zorunda. Sağlık her şeyden önemli, alınan kararlarda doğru ancak yolcu taşıyan esnafın bir şekilde desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu. 
ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ
Ok, bugün pandemi sebebiyle ruhsat kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu taşıyabildiklerine dikkat çekerek, “Bu karar alınırken esnafların da göz ardı edilmemesi gerekirdi. Gerek yerel gerekse genel anlamda buna bir el atılmalı. Minibüs esnafı bu işi böyle sürdüremez. Gerçekten perişanız” dedi. Hükumet yetkililerine çağrısı yaparak destek isteyen Navaf Ok, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun da esnafın sorunlarına eğilmesi gerektiğini dile getirdi. Ok, “İnanıyorum ki o arkadaşlar sorunlarımızı anlatsa hükumet yetkilileri sorunlarımıza çözüm bulmaya çabalar. Fakat federasyon yatıyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.