İL GENELİNDEKİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DENETLENDİ

GÜNDEM 09.06.2020 - 14:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1766+ kez okundu.
 

İL GENELİNDEKİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DENETLENDİ

  Kontrollü sosyal hayatın başladığı yeni dönemde Adana Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının personel desteği ile oluşturulan denetim ekipleri il genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında denetimde bulundu. İçişleri Bakanlığının valiliklere korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şehir içi toplu taşıma yapan araçlara ilişkin gönderdiği genelgeler doğrultusunda araç içi yolcu sayısı, fiziki mesafe kuralı, el hijyenini sağlama ve maske kullanımı hususlarıyla ilgili denetimler yapıldı. Yapılan denetimler hakkında bir değerlendirmede bulunan Vali Mahmut Demirtaş, vatandaşların kent içi ulaşımda sıklıkla tercih ettiği otobüs ve dolmuşlarda rutin kontrollerin sıklıkla yapıldığını kurala uymayan şoför ve vatandaşların uyarıldığını ve ikinci kez yapılan kural ihlali durumunda ise cezai işlem uygulandığını dile getirdi. “Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde en büyük risklerden birisinin de salgının bittiği hissiyatına kapılmamızdır.” diyen Vali Mahmut Demirtaş, vatandaşların belirlenen kurallara harfiyen uymalarının önemine değinerek fiziki mesafe kuralına uymanın, maske kullanmanın ve el hijyeninin sağlanmasının çok önemli olduğunu dile getirip denetim faaliyetlerinde görevli olan tüm personele teşekkür etti.

 

Kontrollü sosyal hayatın başladığı yeni dönemde Adana Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının personel desteği ile oluşturulan denetim ekipleri il genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında denetimde bulundu.

İçişleri Bakanlığının valiliklere korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şehir içi toplu taşıma yapan araçlara ilişkin gönderdiği genelgeler doğrultusunda araç içi yolcu sayısı, fiziki mesafe kuralı, el hijyenini sağlama ve maske kullanımı hususlarıyla ilgili denetimler yapıldı.

Yapılan denetimler hakkında bir değerlendirmede bulunan Vali Mahmut Demirtaş, vatandaşların kent içi ulaşımda sıklıkla tercih ettiği otobüs ve dolmuşlarda rutin kontrollerin sıklıkla yapıldığını kurala uymayan şoför ve vatandaşların uyarıldığını ve ikinci kez yapılan kural ihlali durumunda ise cezai işlem uygulandığını dile getirdi.

“Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde en büyük risklerden birisinin de salgının bittiği hissiyatına kapılmamızdır.” diyen Vali Mahmut Demirtaş, vatandaşların belirlenen kurallara harfiyen uymalarının önemine değinerek fiziki mesafe kuralına uymanın, maske kullanmanın ve el hijyeninin sağlanmasının çok önemli olduğunu dile getirip denetim faaliyetlerinde görevli olan tüm personele teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.