İKRAMİYE 2 YILDIR YERİNDE SAYIYOR!

GÜNDEM 26.07.2020 - 18:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2572+ kez okundu.
 

İKRAMİYE 2 YILDIR YERİNDE SAYIYOR!

Hükümetin bayramlarda emekliye verdiği 1000 TL tutarındaki ikramiyenin enflasyon artmasına rağmen yükselmeyişine muhalefet milletvekilleri tepki gösteriyor.
  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili Ayhan Barut, iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini belirterek, “Enflasyonla eriyen emekli ikramiyeleri arttırılmalı, emeklilerin maaşları insanca yaşam koşullarına uygun hale getirilmeli" dedi. SIFIR ZAM KABUL EDİLEMEZ Barut, "Koronavirüs salgınıyla birlikte zaten ekonomik kriz içindeki ülkemizde hayat, esnafından çiftçisine, işçisinden emeklisine, işsizinden memuruna herkes için çok zorlaştı. Özellikle de emekli yurttaşlarımız çok mağdur durumda. Bu sorunları görmeyen, çözüm üretmeyen iktidarı adım atmaya çağırıyoruz" diye konuştu. BAYRAM İKRAMİYELERİ ARTIRILMALI Emekli yurttaşların sorunlarına çözüm isteyen Barut, şunları kaydetti: "Kurban ve Ramazan Bayramı’nda 1000'er lira olmak üzere emeklilere yılda 2 ikramiye veriliyor. 2018 yılından bu yana geçen 2 yıllık sürede, yağdan şekere, etten süte, kiradan faturalara her şeyin fiyatı ve tutarı fırladı ama bu ikramiyeler hiç artmadı. Enflasyonla eriyen emekli ikramiyeleri arttırılmalıdır."
Hükümetin bayramlarda emekliye verdiği 1000 TL tutarındaki ikramiyenin enflasyon artmasına rağmen yükselmeyişine muhalefet milletvekilleri tepki gösteriyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili Ayhan Barut, iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini belirterek, “Enflasyonla eriyen emekli ikramiyeleri arttırılmalı, emeklilerin maaşları insanca yaşam koşullarına uygun hale getirilmeli" dedi.

SIFIR ZAM KABUL EDİLEMEZ

Barut, "Koronavirüs salgınıyla birlikte zaten ekonomik kriz içindeki ülkemizde hayat, esnafından çiftçisine, işçisinden emeklisine, işsizinden memuruna herkes için çok zorlaştı. Özellikle de emekli yurttaşlarımız çok mağdur durumda. Bu sorunları görmeyen, çözüm üretmeyen iktidarı adım atmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

BAYRAM İKRAMİYELERİ ARTIRILMALI

Emekli yurttaşların sorunlarına çözüm isteyen Barut, şunları kaydetti:
"Kurban ve Ramazan Bayramı’nda 1000'er lira olmak üzere emeklilere yılda 2 ikramiye veriliyor. 2018 yılından bu yana geçen 2 yıllık sürede, yağdan şekere, etten süte, kiradan faturalara her şeyin fiyatı ve tutarı fırladı ama bu ikramiyeler hiç artmadı. Enflasyonla eriyen emekli ikramiyeleri arttırılmalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.