VALİ SÜLEYMAN ELBAN, TARİHİ ADANA KIZ LİSESİ BİNASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

GÜNDEM 16.08.2020 - 16:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1786+ kez okundu.
 

VALİ SÜLEYMAN ELBAN, TARİHİ ADANA KIZ LİSESİ BİNASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Süleyman Elban, Sultan II. Abdulhamit zamanında 1881-1885 yılları arasında Adana valisi olan Abidin Paşa tarafından inşa ettirilen Adana Kız Lisesi’ni ziyaret ederek Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından tarihi binada yaptırılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ve Rolöve ve Anıtlar Müdürü Betül Kiminsu’nun da hazır bulunduğu ziyarette yetkililerden yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Elban, tarihi nitelik taşıyan bu mimarinin gelecek nesillere sağlıklı ve doğru biçimde aktarılması için yapılan restorasyon çalışmalarının çok önemli olduğunu dile getirdi. Tarihi Adana Kız Lisesinin Adana'nın en eski yapılarından biri olduğunu söyleyen Vali Süleyman Elban, gerekli güçlendirme çalışmaları yapılarak binanın aslına uygun bir şekilde onarım ve bakım işlerinin tamamlanacağını, bunun içinde herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Ziyaret yapılan incelemelerin ardından sona erdi.

Vali Süleyman Elban, Sultan II. Abdulhamit zamanında 1881-1885 yılları arasında Adana valisi olan Abidin Paşa tarafından inşa ettirilen Adana Kız Lisesi’ni ziyaret ederek Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından tarihi binada yaptırılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ve Rolöve ve Anıtlar Müdürü Betül Kiminsu’nun da hazır bulunduğu ziyarette yetkililerden yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Elban, tarihi nitelik taşıyan bu mimarinin gelecek nesillere sağlıklı ve doğru biçimde aktarılması için yapılan restorasyon çalışmalarının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Tarihi Adana Kız Lisesinin Adana'nın en eski yapılarından biri olduğunu söyleyen Vali Süleyman Elban, gerekli güçlendirme çalışmaları yapılarak binanın aslına uygun bir şekilde onarım ve bakım işlerinin tamamlanacağını, bunun içinde herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Ziyaret yapılan incelemelerin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.