DONDURULMUŞ KÜNEFENİN ADI: KÜNEMİS

GÜNDEM 20.08.2020 - 16:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1965+ kez okundu.
 

DONDURULMUŞ KÜNEFENİN ADI: KÜNEMİS

Adana’nın ilk şoklanmış künefesi Haziran ayından bu yana üretime başladı.
Adana’nın ilk dondurulmuş künefesi, “Künemis” kaymaklı ve fıstıklı olarak piyasaya girdi.  Merkez Seyhan ilçesi, Yeşiloba Efer 3 Sanayi Sitesi’ndeki imalathanede, Haziran ayından bu yana üretime başladıklarını söyleyen firma yetkilileri, yurtiçi ve yurtdışı bağlantıları için harekete geçtiklerini söyledi. Şoklanmış künefeleri soğuk zincirle ulaştırdıklarını aktaran yetkililer, “e-ticaret sitemiz kurulmak üzere, inşallah bu hafta kurulacak sitemiz üzerinden de sipariş alacağız. Ürünlerimizi tüm Türkiye’ye anlaşmalı kargo şirketiyle göndereceğiz. Yurt dışına da ihracat planlarımız var. Irak’ın yanı sıra ABD ve Almanya ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Yurt içinde marketlerin yanı sıra tüm restoran, kafe ve birçok noktaya yüksek miktarlarda ürün gönderebiliyoruz. En az 10 tane olmak kaydıyla da satış yapıyoruz” dedi.  Künemis yetkilileri, piyasada çok yeni olduklarına dikkat çekerek, bunun için çok çalıştıklarını ve çeşitli bağlantılar oluşturmak istediklerini bildirdi. Firma yetkilileri, Adana’nın yanı sıra Mersin’e de Künemis markalı künefe yedirmek istediklerini kaydederek, “İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Eskişehir, Antalya, Burdur ve Isparta’ya da ürünlerimizi ulaştırmayı planlıyoruz” diye konuştu.  Yetkililer, dondurulmuş künefede şu an için klasik ve fıstıklı üretim yaptıklarını dile getirerek, önümüzdeki günlerde fıstıklı ve kaymaklı Antep katmeri üretimine de başlayacaklarını vurguladı. Yetkililer, irmik helvası ve başka dondurulmuş ürünler de hazırlayacaklarını, şoklanmış Künemis markalı ürünlerin 135 ve 140 gram olarak piyasaya sunulduğunu dile getirdi.  Künemis yetkilileri, şunları kaydetti: “Künemis’le ilgili iki yıldır kafa yoruyoruz. Ar-Ge çalışması yaptık, pandemiden önce biz bu işe başladık ancak 25 gün sonra işletmeyi kapatmak zorunda kaldık. Şu an için tesisi aktif duruma getirdik. Çalışmamız, üretmemiz lazım. Yatırım yapan ülkeler kazanacak. Geri duran, bekleyen, kararsız olanların çok başarılı olacağını zannetmiyoruz. Başarıya ulaşmak için çok çalışmak lazım. Kararlı olmak lazım. Sonuçta bu bir tüketim maddesi illa ki tüketilecek. Çoğu insan künefeyi biliyor, biz künefenin çeşitlerine girerek, damak tadına hitap ederek herkese bu lezzeti sunmaya devam edeceğiz. Zor bir süreçten geçiyoruz biz de etkileniyoruz. Böyle bir süreçte böyle bir karar vermek risk mi, evet risk, biz riski göze aldık ve yatırım yaptık. Memmunuz, şu an durumumuz nasıl derseniz, fena değil, iyiyiz. Pandemi sebebiyle eksiler yaşıyoruz. Bir iki firma var onlara fason mal üreteceğiz. İstediğimiz satış rakamlarını yakalayamadık. Çok yeniyiz. Eylül ve ekim itibarıyla istediğimiz rakamları yakalayacağımıza inanıyorum. Adana’da şu an künefede dondurulmuş ürün tesisi olarak tekiz. Adanalıların desteğini bekliyoruz. Nakliye avantajını kullanabilirsek uygun fiyata Adana ve yurt içi ve dışına sevkiyat yapabiliriz.”
Adana’nın ilk şoklanmış künefesi Haziran ayından bu yana üretime başladı.

Adana’nın ilk dondurulmuş künefesi, “Künemis” kaymaklı ve fıstıklı olarak piyasaya girdi. 

Merkez Seyhan ilçesi, Yeşiloba Efer 3 Sanayi Sitesi’ndeki imalathanede, Haziran ayından bu yana üretime başladıklarını söyleyen firma yetkilileri, yurtiçi ve yurtdışı bağlantıları için harekete geçtiklerini söyledi. Şoklanmış künefeleri soğuk zincirle ulaştırdıklarını aktaran yetkililer, “e-ticaret sitemiz kurulmak üzere, inşallah bu hafta kurulacak sitemiz üzerinden de sipariş alacağız. Ürünlerimizi tüm Türkiye’ye anlaşmalı kargo şirketiyle göndereceğiz. Yurt dışına da ihracat planlarımız var. Irak’ın yanı sıra ABD ve Almanya ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Yurt içinde marketlerin yanı sıra tüm restoran, kafe ve birçok noktaya yüksek miktarlarda ürün gönderebiliyoruz. En az 10 tane olmak kaydıyla da satış yapıyoruz” dedi. 
Künemis yetkilileri, piyasada çok yeni olduklarına dikkat çekerek, bunun için çok çalıştıklarını ve çeşitli bağlantılar oluşturmak istediklerini bildirdi. Firma yetkilileri, Adana’nın yanı sıra Mersin’e de Künemis markalı künefe yedirmek istediklerini kaydederek, “İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Eskişehir, Antalya, Burdur ve Isparta’ya da ürünlerimizi ulaştırmayı planlıyoruz” diye konuştu. 
Yetkililer, dondurulmuş künefede şu an için klasik ve fıstıklı üretim yaptıklarını dile getirerek, önümüzdeki günlerde fıstıklı ve kaymaklı Antep katmeri üretimine de başlayacaklarını vurguladı. Yetkililer, irmik helvası ve başka dondurulmuş ürünler de hazırlayacaklarını, şoklanmış Künemis markalı ürünlerin 135 ve 140 gram olarak piyasaya sunulduğunu dile getirdi. 
Künemis yetkilileri, şunları kaydetti:

“Künemis’le ilgili iki yıldır kafa yoruyoruz. Ar-Ge çalışması yaptık, pandemiden önce biz bu işe başladık ancak 25 gün sonra işletmeyi kapatmak zorunda kaldık. Şu an için tesisi aktif duruma getirdik. Çalışmamız, üretmemiz lazım. Yatırım yapan ülkeler kazanacak. Geri duran, bekleyen, kararsız olanların çok başarılı olacağını zannetmiyoruz. Başarıya ulaşmak için çok çalışmak lazım. Kararlı olmak lazım. Sonuçta bu bir tüketim maddesi illa ki tüketilecek. Çoğu insan künefeyi biliyor, biz künefenin çeşitlerine girerek, damak tadına hitap ederek herkese bu lezzeti sunmaya devam edeceğiz. Zor bir süreçten geçiyoruz biz de etkileniyoruz. Böyle bir süreçte böyle bir karar vermek risk mi, evet risk, biz riski göze aldık ve yatırım yaptık. Memmunuz, şu an durumumuz nasıl derseniz, fena değil, iyiyiz. Pandemi sebebiyle eksiler yaşıyoruz. Bir iki firma var onlara fason mal üreteceğiz. İstediğimiz satış rakamlarını yakalayamadık. Çok yeniyiz. Eylül ve ekim itibarıyla istediğimiz rakamları yakalayacağımıza inanıyorum. Adana’da şu an künefede dondurulmuş ürün tesisi olarak tekiz. Adanalıların desteğini bekliyoruz. Nakliye avantajını kullanabilirsek uygun fiyata Adana ve yurt içi ve dışına sevkiyat yapabiliriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.