5 MİLYONLUK USULSÜZ KREDİ NE OLACAK?

GÜNDEM 02.09.2020 - 17:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1876+ kez okundu.
 

5 MİLYONLUK USULSÜZ KREDİ NE OLACAK?

  SORUŞTURMANIN YANKILARI SÜRÜYOR İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hakkında, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde, “hileli” yöntemle bir arsanın satışını onayladığı için verdiği soruşturma onayının yankıları sürüyor.  YENİ SORUŞTURMA İÇİN İZİN BEKLENİYOR Bu arada, Zeydan Karalar’ın yine aynı dönemde, “5 milyon lira usulsüz kredi” kullanımına ilişkin Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli’nin suç duyurunun ardından başlatılan soruşturma için aynı bakanlıktan onay beklendiği ortaya çıktı.  Denizli, belediye meclisi kararı olmadan bir bankadan kredi çekerek borçlandığı iddiasıyla merkez Seyhan İlçe Belediyesi hakkında, 2018 yılı Kasım ayında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Denizli, dilekçesinde şunları kaydetti: “Seyhan İlçe Belediyesi tarafından yasa dışı şekilde Belediye Meclisi Kararı olmadan 5.000.000 TL’lik (Beşmilyon) usulsüz borçlanma yapılmıştır. Belediye Kanunu’nun ilgili maddesine göre, yıl içinde toplam yüzde 10’u geçmeyen iç borçlanma belediye meclisinin kararı, yüzde 10’u geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile yapılabilmektedir.”   Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre ise, belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz. Bu durumda “görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiş oluyor.”

 

SORUŞTURMANIN YANKILARI SÜRÜYOR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hakkında, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde, “hileli” yöntemle bir arsanın satışını onayladığı için verdiği soruşturma onayının yankıları sürüyor. 

YENİ SORUŞTURMA İÇİN İZİN BEKLENİYOR
Bu arada, Zeydan Karalar’ın yine aynı dönemde, “5 milyon lira usulsüz kredi” kullanımına ilişkin Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli’nin suç duyurunun ardından başlatılan soruşturma için aynı bakanlıktan onay beklendiği ortaya çıktı. 

Denizli, belediye meclisi kararı olmadan bir bankadan kredi çekerek borçlandığı iddiasıyla merkez Seyhan İlçe Belediyesi hakkında, 2018 yılı Kasım ayında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Denizli, dilekçesinde şunları kaydetti: “Seyhan İlçe Belediyesi tarafından yasa dışı şekilde Belediye Meclisi Kararı olmadan 5.000.000 TL’lik (Beşmilyon) usulsüz borçlanma yapılmıştır. Belediye Kanunu’nun ilgili maddesine göre, yıl içinde toplam yüzde 10’u geçmeyen iç borçlanma belediye meclisinin kararı, yüzde 10’u geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile yapılabilmektedir.”   Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre ise, belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz. Bu durumda “görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiş oluyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.