Kentlerde yaşamı kolaylaştıran projelere ihtiyaç var

GÜNDEM 05.10.2020 - 17:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1757+ kez okundu.
 

Kentlerde yaşamı kolaylaştıran projelere ihtiyaç var

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün:
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, kentlerde yaşamı kolaylaştıran projelere ve insanların mutluluğuna katkı verecek dokunuşlara, planlamaya, ortak akıl ve katılımcılığa ihtiyaç olduğunu söyledi.  Tüzün, Tüzün, Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Dünya Mimarlık Günü’nün 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü, BM Dünya Konut Günü’ne paralel olarak kutlandığını hatırlatarak, bu seneki temanın; “Daha iyi bir kentsel geleceğe doğru” olarak belirlendiğini bildirdi.  Uluslararası Mimarlar Birliği’nin “Kentsel planlama, tasarım ve mimari, daha iyi bir kentsel gelecek için çok önemlidir” notunu paylaştığına dikkat çeken Tüzün, şunları kaydetti:  “Bugün vatandaşlarımızın yerel yönetimlerden beklentisi, büyük ve çılgın projeler değildir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin de buna imkan tanımadığı açıktır. Ancak bu durum,  kentli haklarını savunan politikaların geliştirilmesi ve hızlıca uygulamaya konmasına mani de değildir. Engelsiz bir kent, problemsiz bir ulaşım, ulaşım aracı olarak bisiklet için alt yapı, kesintisiz yeşil kanallar, nefes alınabilecek noktalar, fonksiyonuna uygun düzenlenmiş  festival alanları hemen sayabileceğimiz, çözümleri basit, basit olmasına karşın yaşanabilir bir çevre için büyük olanaklar sunan projeler olacaktır.” ifadelerini kullandı.    
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün:

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, kentlerde yaşamı kolaylaştıran projelere ve insanların mutluluğuna katkı verecek dokunuşlara, planlamaya, ortak akıl ve katılımcılığa ihtiyaç olduğunu söyledi. 
Tüzün, Tüzün, Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Dünya Mimarlık Günü’nün 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü, BM Dünya Konut Günü’ne paralel olarak kutlandığını hatırlatarak, bu seneki temanın; “Daha iyi bir kentsel geleceğe doğru” olarak belirlendiğini bildirdi.  Uluslararası Mimarlar Birliği’nin “Kentsel planlama, tasarım ve mimari, daha iyi bir kentsel gelecek için çok önemlidir” notunu paylaştığına dikkat çeken Tüzün, şunları kaydetti: 
“Bugün vatandaşlarımızın yerel yönetimlerden beklentisi, büyük ve çılgın projeler değildir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin de buna imkan tanımadığı açıktır. Ancak bu durum,  kentli haklarını savunan politikaların geliştirilmesi ve hızlıca uygulamaya konmasına mani de değildir. Engelsiz bir kent, problemsiz bir ulaşım, ulaşım aracı olarak bisiklet için alt yapı, kesintisiz yeşil kanallar, nefes alınabilecek noktalar, fonksiyonuna uygun düzenlenmiş  festival alanları hemen sayabileceğimiz, çözümleri basit, basit olmasına karşın yaşanabilir bir çevre için büyük olanaklar sunan projeler olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.