ADANA’DAKİ DERNEKLERDEN CAN AZERBAYCAN’A DESTEK!

GÜNDEM 19.10.2020 - 16:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 969+ kez okundu.
 

ADANA’DAKİ DERNEKLERDEN CAN AZERBAYCAN’A DESTEK!

Adana’daki bazı dernekler, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını kınadı.  Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Baklalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Sarıçam Muhtarlar Derneği, Kadirli ve Saimbeyliler Derneği, Himmetliler Derneği ortak bir açıklama yaptı. Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Duygu Zengin, burada yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın Azerbaycan Ordusu ile sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu söyledi.  Zengin, her zaman Azerbaycan’ın yanında olacaklarını hatırlatarak, “Bizler, Sarıçam’daki Sivil Toplum Kuruluşları olarak tek millet iki devlet olarak Can Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan topraklarını işgal ederek 28 yıldır hukuksuz bir şekilde bölgede huzursuzluk yaratan, Hocalı Soykırımı başta olmak üzere, binlerce masum insanın ölümünde kanlı eli bulunan, uluslararası hukuku yok sayarak işbirlikçilerinden aldığı destekle Güney Kafkasya’da savaş oyunları peşinde koşan Ermenistan’ı şiddetle kınıyoruz” dedi.  Zengin, meselenin sadece Azerbaycan Ermenistan anlaşmazlığı olmadığını derin hesaplar peşinde koşan gizli ellerin kirli oyunu olduğunu kaydeden Zengin, “Rusya’nın bölgedeki ileri karakolu olan Ermenistan eliyle nelerin peşinde olduğunu hepimiz sorgulamalıyız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkilileri tarafından Türkiye’nin Azerbaycan’ın haklı davasında her koşulda Azerbaycan’la birlikte olduğunun ifade edilmesini şükranla karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.  Zengin, şöyle devam etti: “Can Azerbaycan’ın yanındayız ve vatan topraklarının işgaline son verilmesi için Ermenistan’ın saldırısına karşı meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan ordusunun, mutlak zafere ulaşarak, Birleşmiş Milletler’in 1993 yılında aldığı Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesine ilişkin 4 adet kararı çerçevesinde, işgal altındaki topraklarını tamamen işgalden kurtarana kadar ilerleyeceğine inanıyoruz. Uluslararası tüm kurum ve kuruluşları uluslararası hukuk çerçevesinde Azerbaycan’ın yanında yer almaya davet ediyor ve bir millet iki devlet olarak ‘Can Azerbaycan her zaman ve daima seninleyiz’ diyoruz.”

Adana’daki bazı dernekler, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını kınadı. 
Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Baklalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Sarıçam Muhtarlar Derneği, Kadirli ve Saimbeyliler Derneği, Himmetliler Derneği ortak bir açıklama yaptı. Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Duygu Zengin, burada yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın Azerbaycan Ordusu ile sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu söyledi. 
Zengin, her zaman Azerbaycan’ın yanında olacaklarını hatırlatarak, “Bizler, Sarıçam’daki Sivil Toplum Kuruluşları olarak tek millet iki devlet olarak Can Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan topraklarını işgal ederek 28 yıldır hukuksuz bir şekilde bölgede huzursuzluk yaratan, Hocalı Soykırımı başta olmak üzere, binlerce masum insanın ölümünde kanlı eli bulunan, uluslararası hukuku yok sayarak işbirlikçilerinden aldığı destekle Güney Kafkasya’da savaş oyunları peşinde koşan Ermenistan’ı şiddetle kınıyoruz” dedi. 
Zengin, meselenin sadece Azerbaycan Ermenistan anlaşmazlığı olmadığını derin hesaplar peşinde koşan gizli ellerin kirli oyunu olduğunu kaydeden Zengin, “Rusya’nın bölgedeki ileri karakolu olan Ermenistan eliyle nelerin peşinde olduğunu hepimiz sorgulamalıyız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkilileri tarafından Türkiye’nin Azerbaycan’ın haklı davasında her koşulda Azerbaycan’la birlikte olduğunun ifade edilmesini şükranla karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Zengin, şöyle devam etti: “Can Azerbaycan’ın yanındayız ve vatan topraklarının işgaline son verilmesi için Ermenistan’ın saldırısına karşı meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan ordusunun, mutlak zafere ulaşarak, Birleşmiş Milletler’in 1993 yılında aldığı Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesine ilişkin 4 adet kararı çerçevesinde, işgal altındaki topraklarını tamamen işgalden kurtarana kadar ilerleyeceğine inanıyoruz. Uluslararası tüm kurum ve kuruluşları uluslararası hukuk çerçevesinde Azerbaycan’ın yanında yer almaya davet ediyor ve bir millet iki devlet olarak ‘Can Azerbaycan her zaman ve daima seninleyiz’ diyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.