DARGELİRLİ, REZİDANS AİDATI ÖDÜYOR!

GÜNDEM 19.10.2020 - 16:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1188+ kez okundu.
 

DARGELİRLİ, REZİDANS AİDATI ÖDÜYOR!

Şehrin en gözde ilçesi Çukurova’da bile apartman aidatları, TOKİ’nin Ceyhan ve Sarıçam’da yaptırdığı konutların aidatlarından düşük kalıyor.
Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi ile Ceyhan’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın yaptırdığı konutlardan alanlar, 115 lira ile 155 lira arasında aidat ödüyor. Şehrin en lüks rezidansında ödenen aidata eşit miktardaki ücret, hem TOKİ taksiti hem aidat ödeyen dargelirli aileleri zora sokuyor.    AİDATLAR ÇOK YÜKSEK  Ceyhan’da TOKİ tarafından oluşturulan geçici yönetimin 2+1 daireler için 131 lira, 3+1 daireler için ise 154 lira aldığını anımsatan Mustafa Uğurbaşcıl, talep edilen aidatın çok yüksek olduğundan yakındı. Uğurbaşcıl, “TOKİ dar gelirliyi ev sahibi yapma ilkesi çerçevesinde konutlar üretir. Ben emekliyim, taksitlerimi düzenli ödüyorum ancak aidatları çok yüksek buluyorum ve ödemekte zorlanıyorum” dedi.  SİTEDE HAVUZ MU VAR? Aidatlarını ödeyemeyen ailelere icra işlemi de başlatıldığını anımsatan Uğurbaşcıl, “Adana’nın en lüks yerinde bile kimse bu kadar yüksek aidat ödemiyor. 500’e yakın konutun bulunduğu sitede havuz yok ki” ifadelerini kullandı. Uğurbaşcıl, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.  ÇUKUROVA DEĞİL, BURUK! Bu arada, merkez Sarıçam ilçesi Buruk mahallesinde yaptırılan ve 800 konutun bulunduğu sitede de TOKİ’nin oluşturduğu geçici yönetim işbaşı yapıyor. Sitede, güvenlik ve kapıcı olmamasına, çöp toplanmamasına rağmen yönetim vatandaşlardan aylık 3+1 daireler için 130 lira, 2+1 daireler için ise 115 lira aidat talep ediyor. Şehrin en gözde ilçesi Çukurova’da bile apartman aidatı olarak bu kadar yüksek ücret verilmiyor.
Şehrin en gözde ilçesi Çukurova’da bile apartman aidatları, TOKİ’nin Ceyhan ve Sarıçam’da yaptırdığı konutların aidatlarından düşük kalıyor.

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi ile Ceyhan’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın yaptırdığı konutlardan alanlar, 115 lira ile 155 lira arasında aidat ödüyor. Şehrin en lüks rezidansında ödenen aidata eşit miktardaki ücret, hem TOKİ taksiti hem aidat ödeyen dargelirli aileleri zora sokuyor.   
AİDATLAR ÇOK YÜKSEK 
Ceyhan’da TOKİ tarafından oluşturulan geçici yönetimin 2+1 daireler için 131 lira, 3+1 daireler için ise 154 lira aldığını anımsatan Mustafa Uğurbaşcıl, talep edilen aidatın çok yüksek olduğundan yakındı. Uğurbaşcıl, “TOKİ dar gelirliyi ev sahibi yapma ilkesi çerçevesinde konutlar üretir. Ben emekliyim, taksitlerimi düzenli ödüyorum ancak aidatları çok yüksek buluyorum ve ödemekte zorlanıyorum” dedi. 
SİTEDE HAVUZ MU VAR?
Aidatlarını ödeyemeyen ailelere icra işlemi de başlatıldığını anımsatan Uğurbaşcıl, “Adana’nın en lüks yerinde bile kimse bu kadar yüksek aidat ödemiyor. 500’e yakın konutun bulunduğu sitede havuz yok ki” ifadelerini kullandı. Uğurbaşcıl, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi. 
ÇUKUROVA DEĞİL, BURUK!
Bu arada, merkez Sarıçam ilçesi Buruk mahallesinde yaptırılan ve 800 konutun bulunduğu sitede de TOKİ’nin oluşturduğu geçici yönetim işbaşı yapıyor. Sitede, güvenlik ve kapıcı olmamasına, çöp toplanmamasına rağmen yönetim vatandaşlardan aylık 3+1 daireler için 130 lira, 2+1 daireler için ise 115 lira aidat talep ediyor. Şehrin en gözde ilçesi Çukurova’da bile apartman aidatı olarak bu kadar yüksek ücret verilmiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.