İttifaklar kardeşliği!

GÜNDEM 09.11.2020 - 16:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2143+ kez okundu.
 

İttifaklar kardeşliği!

Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci borçlanma yetkisine de Cumhur ittifakı, Millit İttifakı ile birlikte “evet” dedi.
Adana’da Büyükşehir Belediye Meclisi, göreve geldiğinden bu yana CHP’li Zeydan Karalar’a ikinci kez borçlanma yetkisi verdi. Meclis’in AK Parti ve MHP’li üyelerinin oluşturduğu Cumhur ittifakının desteğiyle daha önce 169 milyonluk borçlanmanın ardından bu kez de 77 milyonluk borçlanma meclisten geçti.  Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı. Geçen hafta Covid-19 testi pozitif çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclise katılmadı. Meclisi, Başkanvekili Mustafa Bayar yönetti. Daha önce yarım kalan projelerin tamamlanması ve işçi maaşları için 169 milyon lira borçlanma yetkisi veren Cumhur İttifakı, bu kez 77 milyon liralık borçlanmaya evet dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Belediye Başkan Zeydan Karalar ve yönetiminin görev süreleri boyunca daima önceki dönemlerden kalan borçlar üzerinden mağduriyet algısı yaptığını söyledi. Gülaçtı, şöyle konuştu: “Sayın Karalar ve yönetimi süreç içerisinde geçmiş dönemden yarım kalan projelere bir çivi dahi çakılmadığı gibi hiçbir yeni projeye de başlanmadı. Tedbiren yalanlar söylendi, şovlar yapıldı ve aylarca Adanalılar resmen zulüm yaşadı. Tüm bunlara rağmen bizler önce Adana, önce Adanalılar diyerek daima Sayın Karalar ve yönetiminin önünü açmak için gayret gösterdik. Çünkü bizler Cumhur İttifakı paydaşları olarak muhalefetin yıkıcı değil yapıcı olmasından yana tavır alması gerekliliğine inanıyoruz. Bu bağlamda yine belediyemizin kanayan bir yarası haline gelen işçi kardeşlerimizin alacakları ile ilgili önemli bir adım atıyoruz. İşçi ve emekçi kardeşlerimizin geriye dönük tüm alacaklarını kapatmak adına Cumhur İttifakı paydaşları olarak tam mutabakat ve destekle belediye yönetimine söz konusu borç miktarı tutarında borçlanma yetkisi veriyor ve işçi kardeşlerimizin alın terlerinin, emeklerinin karşılığını almalarını sağlıyoruz.”    
Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci borçlanma yetkisine de Cumhur ittifakı, Millit İttifakı ile birlikte “evet” dedi.

Adana’da Büyükşehir Belediye Meclisi, göreve geldiğinden bu yana CHP’li Zeydan Karalar’a ikinci kez borçlanma yetkisi verdi. Meclis’in AK Parti ve MHP’li üyelerinin oluşturduğu Cumhur ittifakının desteğiyle daha önce 169 milyonluk borçlanmanın ardından bu kez de 77 milyonluk borçlanma meclisten geçti. 
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı. Geçen hafta Covid-19 testi pozitif çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclise katılmadı. Meclisi, Başkanvekili Mustafa Bayar yönetti. Daha önce yarım kalan projelerin tamamlanması ve işçi maaşları için 169 milyon lira borçlanma yetkisi veren Cumhur İttifakı, bu kez 77 milyon liralık borçlanmaya evet dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Belediye Başkan Zeydan Karalar ve yönetiminin görev süreleri boyunca daima önceki dönemlerden kalan borçlar üzerinden mağduriyet algısı yaptığını söyledi. Gülaçtı, şöyle konuştu: “Sayın Karalar ve yönetimi süreç içerisinde geçmiş dönemden yarım kalan projelere bir çivi dahi çakılmadığı gibi hiçbir yeni projeye de başlanmadı. Tedbiren yalanlar söylendi, şovlar yapıldı ve aylarca Adanalılar resmen zulüm yaşadı. Tüm bunlara rağmen bizler önce Adana, önce Adanalılar diyerek daima Sayın Karalar ve yönetiminin önünü açmak için gayret gösterdik. Çünkü bizler Cumhur İttifakı paydaşları olarak muhalefetin yıkıcı değil yapıcı olmasından yana tavır alması gerekliliğine inanıyoruz. Bu bağlamda yine belediyemizin kanayan bir yarası haline gelen işçi kardeşlerimizin alacakları ile ilgili önemli bir adım atıyoruz. İşçi ve emekçi kardeşlerimizin geriye dönük tüm alacaklarını kapatmak adına Cumhur İttifakı paydaşları olarak tam mutabakat ve destekle belediye yönetimine söz konusu borç miktarı tutarında borçlanma yetkisi veriyor ve işçi kardeşlerimizin alın terlerinin, emeklerinin karşılığını almalarını sağlıyoruz.”

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.