12 bin çocuk artık tarlada çalışmayacak!

GÜNDEM 24.11.2020 - 16:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1820+ kez okundu.
 

12 bin çocuk artık tarlada çalışmayacak!

Mevsimlik tarımda en çok göç alan ve göç veren şehirler arasında yer alan Adana ile birlikte Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman, Diyarbakır, Mersin, Hatay, İzmir, Manisa, Ankara, Eskişehir, Konya, Malatya, Ordu, Bursa ve Düzce’de 12 bin çocuğun tarlalarda çalışmasının önüne geçecek proje başladı.  Ekim ayından bu yana sürdürülen çocuk işçiliğiyle mücadelede kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (AÇSHB) Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğince yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) kaynaklarıyla finanse edilen proje için 29,7 milyon Euro harcanacak.  Çocuk işçiliğiyle mücadelede bugüne kadar ülkemizde sürdürülen en büyük girişim olma özelliği taşıyan proje 40 ay sürecek. Projeyle mevsimlik tarımda aileleriyle birlikte hareket eden ve tarım işlerinde çalışan ve çalışma riski altındaki çok sayıda çocuk için çeşitli faaliyetler yürütülecek.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programının hedeflerine ulaşmasını destekleyecek proje kapsamında, mevsimlik tarımda çalışan aileler ve çocuklarına yönelik ulaşımdan barınmaya, eğitimden sağlığa kadar yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına hizmetler sunulacağını söyledi.        
Mevsimlik tarımda en çok göç alan ve göç veren şehirler arasında yer alan Adana ile birlikte Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman, Diyarbakır, Mersin, Hatay, İzmir, Manisa, Ankara, Eskişehir, Konya, Malatya, Ordu, Bursa ve Düzce’de 12 bin çocuğun tarlalarda çalışmasının önüne geçecek proje başladı. 

Ekim ayından bu yana sürdürülen çocuk işçiliğiyle mücadelede kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (AÇSHB) Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğince yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) kaynaklarıyla finanse edilen proje için 29,7 milyon Euro harcanacak. 

Çocuk işçiliğiyle mücadelede bugüne kadar ülkemizde sürdürülen en büyük girişim olma özelliği taşıyan proje 40 ay sürecek. Projeyle mevsimlik tarımda aileleriyle birlikte hareket eden ve tarım işlerinde çalışan ve çalışma riski altındaki çok sayıda çocuk için çeşitli faaliyetler yürütülecek. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programının hedeflerine ulaşmasını destekleyecek proje kapsamında, mevsimlik tarımda çalışan aileler ve çocuklarına yönelik ulaşımdan barınmaya, eğitimden sağlığa kadar yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına hizmetler sunulacağını söyledi.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.