CHP'Lİ ESKİ BAŞKAN KADİR AYDAR TUTUKLANDI

GÜNDEM 24.12.2020 - 13:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1628+ kez okundu.
 

CHP'Lİ ESKİ BAŞKAN KADİR AYDAR TUTUKLANDI

Adana’nın Ceyhan Belediyesi’nde ‘kaçak yapılara göz yumulduğu ve iskanı olmayan binalara usulsüz iskan verildiği’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, mazbatası iptal edilerek görevden alınan Ceyhan Eski Belediye Başkanı Kadir Aydar ile birlikte 5 kişi adli mercilerce tutuklandı, 1 kişi hakkında ise ev hapsi verildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap iddiaları olan kişileri, Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine 9 ay teknik ve fiziki takip yöntemleriyle izledi.  Eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın da aralarında olduğu 23 kişi hakkında verilen gözaltı kararına istinaden 19 Aralık Cumartesi günü operasyon başlatan polis, şüphelilerin evleri ile Ceyhan Belediyesi binasında arama yaptı. Gözaltına alınanlardan 6’sı savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, Kadir Aydar’ın da bulunduğu 17 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Ceyhan Adliyesi’nde sorgulanan 17 şüpheliden 8’i daha serbest bırakıldı.  Cumhuriyet savcısı, 3 şüpheli için adlı kontrol istedi, Eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü Gül Derya Demir, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Ceyhan Kent Konseyi Başkanı Selahattin Güler, belediye personeli Şevket Açan ve müteahhit Murat İnanır tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti.  Mahkeme, Kadir Aydar, Gül Derya Demir, Murat İnanır, Şevket Açan ve Şeref Can’ın tutuklanmasına karar verdi. Selahattin Güler ise ev hapsi aldı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Adana’nın Ceyhan Belediyesi’nde ‘kaçak yapılara göz yumulduğu ve iskanı olmayan binalara usulsüz iskan verildiği’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, mazbatası iptal edilerek görevden alınan Ceyhan Eski Belediye Başkanı Kadir Aydar ile birlikte 5 kişi adli mercilerce tutuklandı, 1 kişi hakkında ise ev hapsi verildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap iddiaları olan kişileri, Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine 9 ay teknik ve fiziki takip yöntemleriyle izledi. 


Eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın da aralarında olduğu 23 kişi hakkında verilen gözaltı kararına istinaden 19 Aralık Cumartesi günü operasyon başlatan polis, şüphelilerin evleri ile Ceyhan Belediyesi binasında arama yaptı.


Gözaltına alınanlardan 6’sı savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, Kadir Aydar’ın da bulunduğu 17 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Ceyhan Adliyesi’nde sorgulanan 17 şüpheliden 8’i daha serbest bırakıldı. 

Cumhuriyet savcısı, 3 şüpheli için adlı kontrol istedi, Eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü Gül Derya Demir, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Ceyhan Kent Konseyi Başkanı Selahattin Güler, belediye personeli Şevket Açan ve müteahhit Murat İnanır tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. 


Mahkeme, Kadir Aydar, Gül Derya Demir, Murat İnanır, Şevket Açan ve Şeref Can’ın tutuklanmasına karar verdi. Selahattin Güler ise ev hapsi aldı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.