LOZAN FATİHİ İNÖNÜ ANILDI

GÜNDEM 26.12.2020 - 16:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1680+ kez okundu.
 

LOZAN FATİHİ İNÖNÜ ANILDI

  2. Cumhurbaşkanı’mız, aynı zamanda CHP’nin Eski Genel Başkanları’ndan İsmet İnönü, ölümünün 47. yıldönümünde minnetle anıldı. Lozan’da, Türkiye’nin diğer ülkelerle eşit koşullarda temsil edilmesini sağlayıp eşsiz bir diplomasi örneği sergileyen İnönü, Lozan Fatihi olarak biliniyor.  İnönü Parkı’nda İnönü anıtı önündeki anma törenine, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi,  Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri katıldı. CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, İnönü’nün örnek yaşamı, güvenilir kişiliği, çağdaş düşünce anlayışıyla yalnız dönemine değil, bugüne ve yarınlara ışık tuttuğunu söyledi. Çelebi, “İsmet İnönü, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın mücadele arkadaşı ve O’nun attığı her adımda destekçisi, elde edilen her başarıda payı olan devlet adamıdır. Askeri dehası ve komutasındaki güçlerle elde ettiği Birinci ve İkinci İnönü zaferleriyle ulusumuzun verdiği kurtuluş mücadelesindeki makus talihini yenen İnönü’nün bu zaferleri kurtuluş mücadelesinde birer dönüm noktası olmuştur” diye konuştu. Çelebi, “İnönü, Sevr’in yırtılıp atılmasında, Türkiye’nin tapusu ve var oluş belgesi olan Lozan Antlaşması’nın dünyaca kabul edilmesinde baş aktör olmuştur. Bu kazanımları ulusumuza sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Lozan Fatihi İsmet İnönü ve mücadele arkadaşları dün olduğu gibi bugün de yarın da onurumuz ve gururumuzdur” ifadelerini kullandı.

 

2. Cumhurbaşkanı’mız, aynı zamanda CHP’nin Eski Genel Başkanları’ndan İsmet İnönü, ölümünün 47. yıldönümünde minnetle anıldı. Lozan’da, Türkiye’nin diğer ülkelerle eşit koşullarda temsil edilmesini sağlayıp eşsiz bir diplomasi örneği sergileyen İnönü, Lozan Fatihi olarak biliniyor. 

İnönü Parkı’nda İnönü anıtı önündeki anma törenine, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi,  Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri katıldı. CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, İnönü’nün örnek yaşamı, güvenilir kişiliği, çağdaş düşünce anlayışıyla yalnız dönemine değil, bugüne ve yarınlara ışık tuttuğunu söyledi.

Çelebi, “İsmet İnönü, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın mücadele arkadaşı ve O’nun attığı her adımda destekçisi, elde edilen her başarıda payı olan devlet adamıdır. Askeri dehası ve komutasındaki güçlerle elde ettiği Birinci ve İkinci İnönü zaferleriyle ulusumuzun verdiği kurtuluş mücadelesindeki makus talihini yenen İnönü’nün bu zaferleri kurtuluş mücadelesinde birer dönüm noktası olmuştur” diye konuştu.

Çelebi, “İnönü, Sevr’in yırtılıp atılmasında, Türkiye’nin tapusu ve var oluş belgesi olan Lozan Antlaşması’nın dünyaca kabul edilmesinde baş aktör olmuştur. Bu kazanımları ulusumuza sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Lozan Fatihi İsmet İnönü ve mücadele arkadaşları dün olduğu gibi bugün de yarın da onurumuz ve gururumuzdur” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.