Adana’da vasfı bozulan meralar ıslah ediliyor

GÜNDEM 01.01.2021 - 17:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1952+ kez okundu.
 

Adana’da vasfı bozulan meralar ıslah ediliyor

Adana’da vasfı bozulan meralarda ıslah çalışmaları başlatıldı.  Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, merkez Yüreğir ilçesi Yalnızca mahallesinde işgal sonucu vasfı bozulan meralarda uygulanmak üzere, Çukurova Üniversitesi ile ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Merkezi’nin hazırladığı rapor doğrultusunda Mera Islah ve Amenajman Projesi hazırlandığını bildirdi. Yetkililer, “Hazırlanan proje kapsamında mera parsellerine kompoze gübre uygulandı. Toprak hazırlığı yapılmış ve projede belirtilen mera tohum karışımlarının (Kamışsı yumak, çok yıllık çim, domuz ayrığı, ak üçgül, yonca, İskenderiye üçgülü ve tek yıllık çim) ekimi yapıldı” dedi.  MERALAR ESKİ HALİNE GETİRİLECEK  Yapay mera tesisinde kullanılan gübre ve tohum bedelleri ise “4342 Sayılı Mera Kanununun 4. Maddesine istinaden Eski Hale Getirme Bedeli” olarak işgalcilerden tahsil edilen Yüreğir Belediyesi Mera Gelirleri hesabından karşılandı. Yetkililer, bu tür vasfı bozulan meraları tespit ederek eski haline getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Adana’da vasfı bozulan meralarda ıslah çalışmaları başlatıldı. 

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, merkez Yüreğir ilçesi Yalnızca mahallesinde işgal sonucu vasfı bozulan meralarda uygulanmak üzere, Çukurova Üniversitesi ile ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Merkezi’nin hazırladığı rapor doğrultusunda Mera Islah ve Amenajman Projesi hazırlandığını bildirdi. Yetkililer, “Hazırlanan proje kapsamında mera parsellerine kompoze gübre uygulandı. Toprak hazırlığı yapılmış ve projede belirtilen mera tohum karışımlarının (Kamışsı yumak, çok yıllık çim, domuz ayrığı, ak üçgül, yonca, İskenderiye üçgülü ve tek yıllık çim) ekimi yapıldı” dedi. 
MERALAR ESKİ HALİNE GETİRİLECEK 
Yapay mera tesisinde kullanılan gübre ve tohum bedelleri ise “4342 Sayılı Mera Kanununun 4. Maddesine istinaden Eski Hale Getirme Bedeli” olarak işgalcilerden tahsil edilen Yüreğir Belediyesi Mera Gelirleri hesabından karşılandı. Yetkililer, bu tür vasfı bozulan meraları tespit ederek eski haline getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.