Yağmazsa sıkıntı büyür!

GÜNDEM 07.01.2021 - 16:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2397+ kez okundu.
 

Yağmazsa sıkıntı büyür!

92 yıllık verilere göre, her yıl Adana’ya ortalama 670,4 kilogram yağış düşerken bu rakam 2020’de 523 kilogramda kaldı.
► KURAK KIŞ Adana’da kış ayları yağmursuz geçerken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Gelecek hafta yağış olmazsa çiftçi için sıkıntı büyür” dedi. Doğan, susuzluktan dolayı yüksek kesimlerde çiftçinin zorda kalacağını, ova kesiminde ise yağışsız geçen havaların ürün yetiştirme maliyetlerini artıracağına dikkat çekti.  ► YAĞMUR MÜJDESİ HENÜZ YOK Doğan, bugünlerde özellikle buğday, soğan ile sebze ekili alanların suya ihtiyaçları olduğunu anımsatarak, meteorolojik verilerin henüz yeterli miktarda yağış geleceğini müjdelemediğini bildirdi. Doğan, “Tehlike çanları çalıyor. Adana diğer bölgelere göre sulama açısından daha iyi durumda ancak bu durum da çiftinin girdi maliyetlerini artıracaktır” ifadelerini kullandı.  ► BUĞDAYA GÜBRE BİLE ATAMADILAR Doğan şöyle dedi: “Ovada, buğdayın sulama maliyeti var. Bahçeler şu an su istemiyor. Su isteyen buğday, soğan ve sebzeler. Yeni dikilen fidanlar su ihtiyacı duyuyor. Haftaya yağmazsa sıkıntı büyüyecek,  barajlarda su miktarı düştü. Ancak Adana bu konuda şanslı. Çiftçi yağmur olmayınca gübre de atamadı henüz.”  ► YAĞMUR YAĞMAZSA DÖNÜME 235 LİRA MALİYET BİNECEK! Hiçbir sulama türünün ürünler için yağmurun yerini tutmayacağına dikkat çeken Mehmet Akın Doğan, “Devlet Su İşleri haftaya kanallara su bırakacak. Ovanın bazı yerlerinde sulama için çiftçi dönüme 235 lira harcıyor. 100 dönümde bu miktar 23 bin 500 liraya ulaşır.  Buğdayın karı ne ki, 100 dönüme ekstra 23 bin 500 lira ödesin çiftçi. Hem istediğiniz verimi de alamayacaksınız.” dedi.  
92 yıllık verilere göre, her yıl Adana’ya ortalama 670,4 kilogram yağış düşerken bu rakam 2020’de 523 kilogramda kaldı.

► KURAK KIŞ


Adana’da kış ayları yağmursuz geçerken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Gelecek hafta yağış olmazsa çiftçi için sıkıntı büyür” dedi. Doğan, susuzluktan dolayı yüksek kesimlerde çiftçinin zorda kalacağını, ova kesiminde ise yağışsız geçen havaların ürün yetiştirme maliyetlerini artıracağına dikkat çekti. 

► YAĞMUR MÜJDESİ HENÜZ YOK


Doğan, bugünlerde özellikle buğday, soğan ile sebze ekili alanların suya ihtiyaçları olduğunu anımsatarak, meteorolojik verilerin henüz yeterli miktarda yağış geleceğini müjdelemediğini bildirdi. Doğan, “Tehlike çanları çalıyor. Adana diğer bölgelere göre sulama açısından daha iyi durumda ancak bu durum da çiftinin girdi maliyetlerini artıracaktır” ifadelerini kullandı. 

► BUĞDAYA GÜBRE BİLE ATAMADILAR


Doğan şöyle dedi: “Ovada, buğdayın sulama maliyeti var. Bahçeler şu an su istemiyor. Su isteyen buğday, soğan ve sebzeler. Yeni dikilen fidanlar su ihtiyacı duyuyor. Haftaya yağmazsa sıkıntı büyüyecek,  barajlarda su miktarı düştü. Ancak Adana bu konuda şanslı. Çiftçi yağmur olmayınca gübre de atamadı henüz.” 

► YAĞMUR YAĞMAZSA DÖNÜME 235 LİRA MALİYET BİNECEK!


Hiçbir sulama türünün ürünler için yağmurun yerini tutmayacağına dikkat çeken Mehmet Akın Doğan, “Devlet Su İşleri haftaya kanallara su bırakacak. Ovanın bazı yerlerinde sulama için çiftçi dönüme 235 lira harcıyor. 100 dönümde bu miktar 23 bin 500 liraya ulaşır.  Buğdayın karı ne ki, 100 dönüme ekstra 23 bin 500 lira ödesin çiftçi. Hem istediğiniz verimi de alamayacaksınız.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.