KADINLARIN EKONOMİK SORUNLARINI ÇÖZMEK İSTİYORUZ

GÜNDEM 13.01.2021 - 16:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1594+ kez okundu.
 

KADINLARIN EKONOMİK SORUNLARINI ÇÖZMEK İSTİYORUZ

Güneşin Kadınları Adana’da bir yaşını doldurdu. Kooperatif Başkanı Merve Dilara Kocacık:
Adana’da kadınların el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları ürünleri değerlendirmelerine imkan sağlayıp,  ev ekonomilerine katkı yapmalarını amaçlayan Güneşin Kadınları Kooperatifi, hedeflerini her geçen gün artırarak büyümek istiyor.  Güneşin Kadınları Kadın İşletme ve Üretim Kooperatifi Başkanı Merve Dilara Kocacık, kadın emeğini öne çıkaran çalışmalara durmadan, yılmadan devam ettiklerini söyledi.  Kadın emeğinin değerlendirilerek istihdama katılımlarının artırılması için ülke genelinde başlatılan çalışmaya bir yıl önce Adana’da kurulan Güneşin Kadınları Adana Kadın Girişimi Üretme ve İşletme Kooperatifi de katıldı.  Güneşin Kadınları Kadın İşletme ve Üretim Kooperatifi Başkanı Merve Dilara Kocacık, çalışmalarına “Hizmette Sınır Yoktur” düşüncesi ile başladıklarını anlattı. Kocacık, Adana’da kooperatif bilinci ile farkındalığının artırılmasını, başarılı bir kooperatifçilik ile yerel halka ulaşılmasını, kırsalda yaşanan sorunların tespit edilerek kooperatif çatısı altında çözüm üretilmesine katkı sağlamak istediklerini vurguladı.  Güneşin Kadınları Kooperatifi’nin 7 kişiyle yola çıktığını anımsatan Kocacık,  kadın girişiminde birinci yılı doldurmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Kocacık, “İlk başladığımız aşamada her kadının kendi içindeki gücü keşfederek neler yapabileceğine tanık olduk. Yeri geldi sabah erkenden kalktık, yeri geldi paketlemeleri, servisleri tüm yönetim kurulu üyeleriyle elbirliği içinde yaptık. Bunları hayata geçirmek bizim için büyük bir gururdu” dedi.  Kocacık, çok güzel hedefleri olduğuna dikkat çekerek, bunları yavaş yavaş tamamlama arzusu içinde olduklarını ifade etti. Kocacık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni kurulmuş bir kadın kooperatifi olarak ve ilk defa yaptığımız bir projenin kabul edilmesiyle hedeflerimizi daha da büyüttük. Türkmenbaşı Bulvarı Çukurova Belediyesi karşısındaki satış mağazamızda kadınlarımızın el emeğiyle hazırladığı gıda ürünlerini ve sanat eserlerini bulabilirsiniz. Her kadının kendi ekonomik gücünü kazandığı ve ailesine, ülkesine katkı sağladığı bir sistem geliştirmek derdindeyiz. Hem gıda ürünlerimizin, erişte, derviş pirinci, meze ve reçellerimizin tadına bakmak, hem de el yapımı eserlerimizi görmek isterseniz mağazamıza bekliyoruz. Bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ederiz.”
Güneşin Kadınları Adana’da bir yaşını doldurdu. Kooperatif Başkanı Merve Dilara Kocacık:

Adana’da kadınların el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları ürünleri değerlendirmelerine imkan sağlayıp,  ev ekonomilerine katkı yapmalarını amaçlayan Güneşin Kadınları Kooperatifi, hedeflerini her geçen gün artırarak büyümek istiyor. 

Güneşin Kadınları Kadın İşletme ve Üretim Kooperatifi Başkanı Merve Dilara Kocacık, kadın emeğini öne çıkaran çalışmalara durmadan, yılmadan devam ettiklerini söyledi.  Kadın emeğinin değerlendirilerek istihdama katılımlarının artırılması için ülke genelinde başlatılan çalışmaya bir yıl önce Adana’da kurulan Güneşin Kadınları Adana Kadın Girişimi Üretme ve İşletme Kooperatifi de katıldı. 
Güneşin Kadınları Kadın İşletme ve Üretim Kooperatifi Başkanı Merve Dilara Kocacık, çalışmalarına “Hizmette Sınır Yoktur” düşüncesi ile başladıklarını anlattı. Kocacık, Adana’da kooperatif bilinci ile farkındalığının artırılmasını, başarılı bir kooperatifçilik ile yerel halka ulaşılmasını, kırsalda yaşanan sorunların tespit edilerek kooperatif çatısı altında çözüm üretilmesine katkı sağlamak istediklerini vurguladı. 
Güneşin Kadınları Kooperatifi’nin 7 kişiyle yola çıktığını anımsatan Kocacık,  kadın girişiminde birinci yılı doldurmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Kocacık, “İlk başladığımız aşamada her kadının kendi içindeki gücü keşfederek neler yapabileceğine tanık olduk. Yeri geldi sabah erkenden kalktık, yeri geldi paketlemeleri, servisleri tüm yönetim kurulu üyeleriyle elbirliği içinde yaptık. Bunları hayata geçirmek bizim için büyük bir gururdu” dedi. 
Kocacık, çok güzel hedefleri olduğuna dikkat çekerek, bunları yavaş yavaş tamamlama arzusu içinde olduklarını ifade etti. Kocacık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni kurulmuş bir kadın kooperatifi olarak ve ilk defa yaptığımız bir projenin kabul edilmesiyle hedeflerimizi daha da büyüttük. Türkmenbaşı Bulvarı Çukurova Belediyesi karşısındaki satış mağazamızda kadınlarımızın el emeğiyle hazırladığı gıda ürünlerini ve sanat eserlerini bulabilirsiniz. Her kadının kendi ekonomik gücünü kazandığı ve ailesine, ülkesine katkı sağladığı bir sistem geliştirmek derdindeyiz. Hem gıda ürünlerimizin, erişte, derviş pirinci, meze ve reçellerimizin tadına bakmak, hem de el yapımı eserlerimizi görmek isterseniz mağazamıza bekliyoruz. Bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.