VERİM KADIN İNİSİYATİFİ İSTİHDAM ÇEVRE KÜLTÜR VE İŞLETME KOOPERATİFİNDEN VALİ ELBAN’A ZİYARET

GÜNDEM 29.01.2021 - 12:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1934+ kez okundu.
 

VERİM KADIN İNİSİYATİFİ İSTİHDAM ÇEVRE KÜLTÜR VE İŞLETME KOOPERATİFİNDEN VALİ ELBAN’A ZİYARET

  Verim Kadın İnisiyatifi İstihdam Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Belkıs Yakıcı ve beraberindeki heyet Vali Süleyman Elban’ı ziyaret etti. Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Elban, bin yıllık tarihi Adana bezi ile sarı gelin ve gelincik adı verilen doğal renkli pamukla üretilen ürünler hakkında bilgiler aldı. Ev tezgahlarında dokunan bin yıllık tarihi 'Adana bezi'ni yeniden gün yüzüne çıkararak bir kültürün canlanmasına katkı sunan Kooperatif Başkanı Yakıcı ve Kooperatif üyelerine bu anlamlı çalışma için teşekkür eden Vali Elban, binlerce yıllık geçmişiyle önemli bir potansiyeli bünyesinde barındıran Adana’nın kültür ögelerini gelecek nesillere aktarmak için yapılacak çalışmalara destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. Verim Kadın İnisiyatifi İstihdam Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Belkıs Yakıcı ise Adana pamuğunu canlandırmak için yola çıktıklarını belirterek pamuğuyla ünlü bu kentin kumaşı için de coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını, bu kumaştan Adana'ya özgü modern ürünler üreteceklerini, bu hususta da marka oluşturarak tescil başvurusunda bulunduklarını dile getirdi ve destekleri için Vali Elban’a teşekkürlerini iletti. Ziyaret, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.  

 

Verim Kadın İnisiyatifi İstihdam Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Belkıs Yakıcı ve beraberindeki heyet Vali Süleyman Elban’ı ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Elban, bin yıllık tarihi Adana bezi ile sarı gelin ve gelincik adı verilen doğal renkli pamukla üretilen ürünler hakkında bilgiler aldı.

Ev tezgahlarında dokunan bin yıllık tarihi 'Adana bezi'ni yeniden gün yüzüne çıkararak bir kültürün canlanmasına katkı sunan Kooperatif Başkanı Yakıcı ve Kooperatif üyelerine bu anlamlı çalışma için teşekkür eden Vali Elban, binlerce yıllık geçmişiyle önemli bir potansiyeli bünyesinde barındıran Adana’nın kültür ögelerini gelecek nesillere aktarmak için yapılacak çalışmalara destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Verim Kadın İnisiyatifi İstihdam Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Belkıs Yakıcı ise Adana pamuğunu canlandırmak için yola çıktıklarını belirterek pamuğuyla ünlü bu kentin kumaşı için de coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını, bu kumaştan Adana'ya özgü modern ürünler üreteceklerini, bu hususta da marka oluşturarak tescil başvurusunda bulunduklarını dile getirdi ve destekleri için Vali Elban’a teşekkürlerini iletti.

Ziyaret, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.