7 ilçe, 208 mahallede 8 yıl sürecek

GÜNDEM 30.01.2021 - 14:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2498+ kez okundu.
 

7 ilçe, 208 mahallede 8 yıl sürecek

Kırsal kesimleri güçlendirme projesi;
Adana’da, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Pozantı ve Kozan ilçe tarım ve orman müdürlüklerine araçları teslim edildi.  Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, proje kapsamında küçük ölçekli çiftçilerin refahının ve direncinin artırılmasının amaçlandığını söyledi. Toplam bütçesi 95 milyon 642 bin Avro olan proje, 8 yıllık bir süre uygulanacak. Doğu Akdeniz'de Adana, Mersin ve Osmaniye illeri ile Batı Karadeniz'de Kastamonu, Sinop ve Bartın’da uygulanacak proje kapsamında, 600 metre rakım üzerindeki dezavantajlı kırsal alanlar seçildi.  Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, özellikle gençlerin güçlendirilmesi ve piyasalara entegrasyonlarının iyileştirilmesi için kırsalın gizli potansiyellerinin ortaya çıkarılmasını amaçlayan projenin; altyapı yatırımları, sürdürülebilir arazi ve su kullanımının teşvik edilmesi, çeşitli tarımsal ürünlerde kümelenmenin geliştirilmesi, tarımsal kredi garanti fonu gibi tarımsal üretimin geliştirilmesine yönelik çeşitli konuları barındırdığını kaydetti.  Tekin, şunları kaydetti: “Adana’da proje sahası Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ, Pozantı ilçelerinin tamamı ile Kozan ve Karaisalı ilçelerinin ise 600 m rakım üzerindeki mahalleleri olacak. 7 ilçede toplam 208 mahallede yürütülecek projenin uygulanmasında, Ekonomik Kalkınma Kümelerinin geliştirilmesi yaklaşımı esas alındı. Buna göre proje sahasında, -idari sınırlar dikkate alınmaksızın-,   mevcut tarımsal üretim deseni ve üretim potansiyeli ile ürünlerin pazara erişim yolları gibi unsurlar dikkate alınarak, 8 ekonomik kalkınma kümesi (EKK) oluşturuldu. Her EKK için o kümeye özel bir  Stratejik Yatırım Planı hazırlandı ve bu planda kümeye has gizli tarımsal potansiyel ve ihtiyaçlar belirlendi. Proje ile her bir EKK'de yapılacak yatırımlar ve desteklenecek tarımsal ürünler, her bir EKK'nin tarımsal potansiyeli göz önünde bulundurularak hazırlanan Stratejik Yatırım Planlarında belirlendi.”
Kırsal kesimleri güçlendirme projesi;

Adana’da, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Pozantı ve Kozan ilçe tarım ve orman müdürlüklerine araçları teslim edildi. 

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, proje kapsamında küçük ölçekli çiftçilerin refahının ve direncinin artırılmasının amaçlandığını söyledi. Toplam bütçesi 95 milyon 642 bin Avro olan proje, 8 yıllık bir süre uygulanacak. Doğu Akdeniz'de Adana, Mersin ve Osmaniye illeri ile Batı Karadeniz'de Kastamonu, Sinop ve Bartın’da uygulanacak proje kapsamında, 600 metre rakım üzerindeki dezavantajlı kırsal alanlar seçildi. 
Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, özellikle gençlerin güçlendirilmesi ve piyasalara entegrasyonlarının iyileştirilmesi için kırsalın gizli potansiyellerinin ortaya çıkarılmasını amaçlayan projenin; altyapı yatırımları, sürdürülebilir arazi ve su kullanımının teşvik edilmesi, çeşitli tarımsal ürünlerde kümelenmenin geliştirilmesi, tarımsal kredi garanti fonu gibi tarımsal üretimin geliştirilmesine yönelik çeşitli konuları barındırdığını kaydetti. 
Tekin, şunları kaydetti: “Adana’da proje sahası Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ, Pozantı ilçelerinin tamamı ile Kozan ve Karaisalı ilçelerinin ise 600 m rakım üzerindeki mahalleleri olacak. 7 ilçede toplam 208 mahallede yürütülecek projenin uygulanmasında, Ekonomik Kalkınma Kümelerinin geliştirilmesi yaklaşımı esas alındı. Buna göre proje sahasında, -idari sınırlar dikkate alınmaksızın-,   mevcut tarımsal üretim deseni ve üretim potansiyeli ile ürünlerin pazara erişim yolları gibi unsurlar dikkate alınarak, 8 ekonomik kalkınma kümesi (EKK) oluşturuldu. Her EKK için o kümeye özel bir  Stratejik Yatırım Planı hazırlandı ve bu planda kümeye has gizli tarımsal potansiyel ve ihtiyaçlar belirlendi. Proje ile her bir EKK'de yapılacak yatırımlar ve desteklenecek tarımsal ürünler, her bir EKK'nin tarımsal potansiyeli göz önünde bulundurularak hazırlanan Stratejik Yatırım Planlarında belirlendi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.