Başkan Çay’ın karla mücadelesi!

GÜNDEM 17.02.2021 - 15:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1926+ kez okundu.
 

Başkan Çay’ın karla mücadelesi!

Adana’nın Pozantı ilçesindeki yoğun kar, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı da uyutmuyor. Belediye ekiplerinin tuzlama ve yol açma çalışmalarını bizzat katılarak sürdüren çalışkan belediye başkanı, sosyal medya hesaplarından da yaptıkları çalışmalara ilişkin adeta dakika dakika bilgi veriyor.  Yol açma çalışmalarını sürdüren ekiplerin 18 saat boyunca yoğun bir mücadele verdiğini kaydeden Çay, Pozantı’ya bağlı 6 köy, Akçatekir ve Pozantı merkez olmak üzere çok ciddi anlamda kar yağışı ile karşı karşıya olduklarını anımsatarak, belediyeni 3 greyderi, 3 kepçesi, 2 tuzlama ekibi ile Büyükşehire bağlı dozer ve ASKİ’ye bağlı kepçelerle ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.  Gece fırtına ile beraber yağan karın çok bölgede ciddi anlamda buzlanma oluşturduğuna dikkat çeken Çay, “Şu anda bütün ekiplerimiz ana arterleri açmış durumda. Ara sokaklara girecek gücümüz yok. Hakikaten arkadaşlarımız çok yorgun. Kepçe operatörleri sabah 8’e kadar çalışıp, yaklaşık 18 saat demir yığınının içinde yolların açılması için gayret gösterdiler. Sabahın erken saatlerinde arkadaşlarımız tuzlama çalışması yaparak en azından buzlanmanın biraz da olsa çözülmesi için çalıştılar. Hepinizden dikkatli olmanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandı.  Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kaymakamlık kararı ile eğitime de ara verildi. Akçatekir otoban bağlantı yolunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarına değinen Çay, “Çok büyük bir sıkıntımız yok. Ancak, köylere ve yaylalara gelecek vatandaşlarımızın şunu bilmesi lazım. Ara sokaklara henüz giremedik. Takdir edersiniz ki, bin 137 tane sokak var. Onun için mağdur olmamaları için ifade ediyorum. Ana yol ve ana ara yolları açtık. Ama, çalışmalarımız devam ediyor. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Adana’nın Pozantı ilçesindeki yoğun kar, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı da uyutmuyor. Belediye ekiplerinin tuzlama ve yol açma çalışmalarını bizzat katılarak sürdüren çalışkan belediye başkanı, sosyal medya hesaplarından da yaptıkları çalışmalara ilişkin adeta dakika dakika bilgi veriyor. 

Yol açma çalışmalarını sürdüren ekiplerin 18 saat boyunca yoğun bir mücadele verdiğini kaydeden Çay, Pozantı’ya bağlı 6 köy, Akçatekir ve Pozantı merkez olmak üzere çok ciddi anlamda kar yağışı ile karşı karşıya olduklarını anımsatarak, belediyeni 3 greyderi, 3 kepçesi, 2 tuzlama ekibi ile Büyükşehire bağlı dozer ve ASKİ’ye bağlı kepçelerle ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi. 
Gece fırtına ile beraber yağan karın çok bölgede ciddi anlamda buzlanma oluşturduğuna dikkat çeken Çay, “Şu anda bütün ekiplerimiz ana arterleri açmış durumda. Ara sokaklara girecek gücümüz yok. Hakikaten arkadaşlarımız çok yorgun. Kepçe operatörleri sabah 8’e kadar çalışıp, yaklaşık 18 saat demir yığınının içinde yolların açılması için gayret gösterdiler. Sabahın erken saatlerinde arkadaşlarımız tuzlama çalışması yaparak en azından buzlanmanın biraz da olsa çözülmesi için çalıştılar. Hepinizden dikkatli olmanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kaymakamlık kararı ile eğitime de ara verildi. Akçatekir otoban bağlantı yolunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarına değinen Çay, “Çok büyük bir sıkıntımız yok. Ancak, köylere ve yaylalara gelecek vatandaşlarımızın şunu bilmesi lazım. Ara sokaklara henüz giremedik. Takdir edersiniz ki, bin 137 tane sokak var. Onun için mağdur olmamaları için ifade ediyorum. Ana yol ve ana ara yolları açtık. Ama, çalışmalarımız devam ediyor. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.