“Pandemi bitmedi, sağlık çalışanları bitti Sağlık çalışanlarına ek ödeme istiyoruz”

GÜNDEM 19.02.2021 - 14:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2474+ kez okundu.
 

“Pandemi bitmedi, sağlık çalışanları bitti Sağlık çalışanlarına ek ödeme istiyoruz”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, pandemi sürecinde canları pahasına görev yapanlara ek ödeme istediklerini belirterek, “Hatta hepsini kaldırın tek ödeme istiyoruz” dedi. Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına jest adı altında sunulan 3+3+2 aylık tavandan ödemeyle avutulduklarını, 1 Nisan’da yürürlüğe giren yeni ek ödeme yönetmeliğinin sonucunun da çalışanlara neler getirdiği ve yeni dönem performans miktarlarının ocak ayında görüldüğünü söyledi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen Nennioğlu, “Aylardır sosyal mecrada ve farklı platformlarda yeni ek ödeme yönetmeliğinin çalışanlarımız arasında huzursuzluğa yol açtığını ekip ruhunu bozduğunu teknik olarak bir çok eksiklik barındırdığını söylememize rağmen maalesef bu konu hakkında bugüne kadar hiçbir adım atılmamış, düzenleme yapılmamış, sonucunda da birçok hastanede bu kadar sıkıntıyla mücadele eden sağlık mensubuna sıfır lira performans yatmıştır” dedi.  Adı “performans ödemesi” olan böyle bir ödemenin,  ülkemizin bugüne kadar yaşamadığı olağanüstü bir süreçte üstün performans gösteren sağlık mensuplarına ödenmesinin ironik olduğuna dikkat çeken Nennioğlu, “Bu adaletsizliğe ve yeni ek ödeme yönetmeliğinin getirdiği çarpıklığa ilimiz hastanelerinden örnek vermek gerekirse; Adana Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi , Çukurova  Devlet Hastanesi, Yüreğir Devlet Hastanesi, Ceyhan Devlet Hastanesi, Kozan Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi çalışanlarının büyük çoğunluğu sıfır lira performans almışlardır. Azami gelir elde eden Adana Şehir Hastanesi’nde ise Ocak ayında 300-500 TL alınmıştır. Bu ek ödeme yönetmeliğinin çarpıklığını bir kez daha göz önüne sermiş ve aynı yönetmelikle  bundan fazla da almasının  mümkün olmadığını göstermiştir” ifadelerini kullandı.  Nennioğlu, pandemi sürecinde hastanelerde büyük bir yük yüklenip, lojistik destek sağlayan salgınla mücadelenin görünmeyen kahramanları olarak nitelendirdiği idari, teknik ve yardımcı  hizmetler sınıfında görevli personellerin hiçbir performans alamadıklarını anımsattı.  Nennioğlu, salgınla mücadelede cephenin en ön safında yer tutan ve hatta canlarıyla bedel ödeyen sağlık çalışanlarının hiçbirinin bu tür haksızlıkları kabul etmediklerine dikkat çekerek, köklü bir çözümü olmayan adımların sorun ve memnuniyetsizlik üreteceğini sözlerine ekledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, pandemi sürecinde canları pahasına görev yapanlara ek ödeme istediklerini belirterek, “Hatta hepsini kaldırın tek ödeme istiyoruz” dedi.

Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına jest adı altında sunulan 3+3+2 aylık tavandan ödemeyle avutulduklarını, 1 Nisan’da yürürlüğe giren yeni ek ödeme yönetmeliğinin sonucunun da çalışanlara neler getirdiği ve yeni dönem performans miktarlarının ocak ayında görüldüğünü söyledi. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen Nennioğlu, “Aylardır sosyal mecrada ve farklı platformlarda yeni ek ödeme yönetmeliğinin çalışanlarımız arasında huzursuzluğa yol açtığını ekip ruhunu bozduğunu teknik olarak bir çok eksiklik barındırdığını söylememize rağmen maalesef bu konu hakkında bugüne kadar hiçbir adım atılmamış, düzenleme yapılmamış, sonucunda da birçok hastanede bu kadar sıkıntıyla mücadele eden sağlık mensubuna sıfır lira performans yatmıştır” dedi. 
Adı “performans ödemesi” olan böyle bir ödemenin,  ülkemizin bugüne kadar yaşamadığı olağanüstü bir süreçte üstün performans gösteren sağlık mensuplarına ödenmesinin ironik olduğuna dikkat çeken Nennioğlu, “Bu adaletsizliğe ve yeni ek ödeme yönetmeliğinin getirdiği çarpıklığa ilimiz hastanelerinden örnek vermek gerekirse; Adana Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi , Çukurova  Devlet Hastanesi, Yüreğir Devlet Hastanesi, Ceyhan Devlet Hastanesi, Kozan Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi çalışanlarının büyük çoğunluğu sıfır lira performans almışlardır. Azami gelir elde eden Adana Şehir Hastanesi’nde ise Ocak ayında 300-500 TL alınmıştır. Bu ek ödeme yönetmeliğinin çarpıklığını bir kez daha göz önüne sermiş ve aynı yönetmelikle  bundan fazla da almasının  mümkün olmadığını göstermiştir” ifadelerini kullandı. 
Nennioğlu, pandemi sürecinde hastanelerde büyük bir yük yüklenip, lojistik destek sağlayan salgınla mücadelenin görünmeyen kahramanları olarak nitelendirdiği idari, teknik ve yardımcı  hizmetler sınıfında görevli personellerin hiçbir performans alamadıklarını anımsattı.  Nennioğlu, salgınla mücadelede cephenin en ön safında yer tutan ve hatta canlarıyla bedel ödeyen sağlık çalışanlarının hiçbirinin bu tür haksızlıkları kabul etmediklerine dikkat çekerek, köklü bir çözümü olmayan adımların sorun ve memnuniyetsizlik üreteceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.