HER ŞANTİYEYE BİR ŞEF!

GÜNDEM 23.02.2021 - 16:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1383+ kez okundu.
 

HER ŞANTİYEYE BİR ŞEF!

  İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), deprem kuşağındaki ülkemiz için güvenli yapı üretmenin kaçınılmaz olduğunu bildirip “Her Şantiyeye Bir Şef” kampanyası başlatıyor.  EKSİKLER VAR NİTELİKLİ MÜHENDİSLİK SAĞLANAMIYOR Ülkemizin yüzde 93’ü aktif deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Türkiye'de yapı üretiminin denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde sürdürüldüğünü ileri süren İnşaat Mühendisleri Odası, güvenli yapı üretimi konusunda mevzuat ve uygulamada ciddi eksiklikler ve sorunlar yaşandığını yeterli ve nitelikli mühendislik hizmeti sağlanamadığını bildirdi.  GÜVENLİ YAPI İÇİN BU ADIM ATILMALI  İMO ‘dan yapılan açıklamada, “Son olarak yaşadığımız İzmir Depremi göstermiştir ki büyük Marmara Depreminin üzerinden geçen 21 yılda güvenli yapı üretimi konusunda hiçbir ilerleme kaydedilememiştir. Güvenli yapı üretimi için başlıca atılması gereken adım her şantiyede bir şantiye şefinin tam zamanlı olarak görevlendirilmesidir” ifadeleri kullanıldı.  TEKNİĞE UYGUNLUK VE İŞ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAR Şantiye şefinin, yapının fen ve tekniğe, ruhsat ve projesine uygun olarak inşa edilmesinden iş güvenliğinin sağlanmasına kadar şantiye alanında birçok önemli görevleri bulunduğu bildirilen açıklamada, “İnşaat Mühendisleri Odası olarak “Her Şantiyeye Bir Şef” başlığı ile kampanya düzenleyeceğiz” denildi.

 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), deprem kuşağındaki ülkemiz için güvenli yapı üretmenin kaçınılmaz olduğunu bildirip “Her Şantiyeye Bir Şef” kampanyası başlatıyor. 


EKSİKLER VAR NİTELİKLİ MÜHENDİSLİK SAĞLANAMIYOR
Ülkemizin yüzde 93’ü aktif deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Türkiye'de yapı üretiminin denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde sürdürüldüğünü ileri süren İnşaat Mühendisleri Odası, güvenli yapı üretimi konusunda mevzuat ve uygulamada ciddi eksiklikler ve sorunlar yaşandığını yeterli ve nitelikli mühendislik hizmeti sağlanamadığını bildirdi. 
GÜVENLİ YAPI İÇİN BU ADIM ATILMALI 
İMO ‘dan yapılan açıklamada, “Son olarak yaşadığımız İzmir Depremi göstermiştir ki büyük Marmara Depreminin üzerinden geçen 21 yılda güvenli yapı üretimi konusunda hiçbir ilerleme kaydedilememiştir. Güvenli yapı üretimi için başlıca atılması gereken adım her şantiyede bir şantiye şefinin tam zamanlı olarak görevlendirilmesidir” ifadeleri kullanıldı. 
TEKNİĞE UYGUNLUK VE İŞ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAR
Şantiye şefinin, yapının fen ve tekniğe, ruhsat ve projesine uygun olarak inşa edilmesinden iş güvenliğinin sağlanmasına kadar şantiye alanında birçok önemli görevleri bulunduğu bildirilen açıklamada, “İnşaat Mühendisleri Odası olarak “Her Şantiyeye Bir Şef” başlığı ile kampanya düzenleyeceğiz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.