KADINA ŞİDDETE ÇÖZÜM ARAYIŞI

GÜNDEM 10.03.2021 - 22:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2488+ kez okundu.
 

KADINA ŞİDDETE ÇÖZÜM ARAYIŞI

Adana Öze Dönüş Derneği Başkanı Ali Aygün, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa çözüm aramanın hem siyasetin hem de sivil toplum kuruluşlarının görevi olduğunu söyledi.
Aygün, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Acar, Fahri Akdağ ve Orhan Göktaş’la birlikte Gelecek Partisi İl Başkanı Ebubekir Yıldırım’ı ziyaret ederek “İstanbul Sözleşmesi Değerlendirme Raporu ile Kimlik Sorununa Çözüm Arayışı” ile ilgili hazırladıkları raporu sundu.   Aygün, burada yaptığı konuşmada, yeni kurulan Gelecek Partisi’ne başarı dileyip hayırlı hizmetlere imza atmasını temenni etti. Aygün, Öze Dönüş Hareketi’nin bir sivil toplum kuruluşu bilinciyle ülkenin sorunlarına çözüm arayıp katkı sunmak istediğini bildirdi. Aygun, bu amaçla iki rapor hazırladıklarını anımsatarak, bu raporların Gelecek Partisi tarafından incelenmesini ve değerlendirilmesini talep etti.   Aygün, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir sorun olduğuna dikkat çekerek, bu soruna çözüm aramanın hem siyasetin hem de sivil toplum kuruluşlarının görevi olduğunu dile getirdi. Aygün, “Ancak ülkemizde soruna çözüm üretmek adına dayatılan İstanbul Sözleşmesi’nin çözümden çok sorunu derinleştirecek ve toplumun geleceğini tehdit edecek bir yönü bulunuyor.” ifadelerini kullandı.   Aygün, yeni Anayasa çalışmalarının tartışıldığı bir zaman diliminde “Kimlik Sorununa Çözüm Arayışı” isimli çalışmalarının da önem kazandığını aktararak, kimlik sorunun bu ülke için beka sorunu olduğunu ve çözülmesi gerektiğini vurguladı. Aygün, bu konularla ilgili Gelecek Partisi ile işbirliği içinde olmak istediklerini sözlerine ekledi.   Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım ise ziyaretten oldukça memnun olduklarını, raporları inceleyeceklerini bildirdi.
Adana Öze Dönüş Derneği Başkanı Ali Aygün, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa çözüm aramanın hem siyasetin hem de sivil toplum kuruluşlarının görevi olduğunu söyledi.

Aygün, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Acar, Fahri Akdağ ve Orhan Göktaş’la birlikte Gelecek Partisi İl Başkanı Ebubekir Yıldırım’ı ziyaret ederek “İstanbul Sözleşmesi Değerlendirme Raporu ile Kimlik Sorununa Çözüm Arayışı” ile ilgili hazırladıkları raporu sundu.

 

Aygün, burada yaptığı konuşmada, yeni kurulan Gelecek Partisi’ne başarı dileyip hayırlı hizmetlere imza atmasını temenni etti. Aygün, Öze Dönüş Hareketi’nin bir sivil toplum kuruluşu bilinciyle ülkenin sorunlarına çözüm arayıp katkı sunmak istediğini bildirdi. Aygun, bu amaçla iki rapor hazırladıklarını anımsatarak, bu raporların Gelecek Partisi tarafından incelenmesini ve değerlendirilmesini talep etti.

 

Aygün, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir sorun olduğuna dikkat çekerek, bu soruna çözüm aramanın hem siyasetin hem de sivil toplum kuruluşlarının görevi olduğunu dile getirdi. Aygün, “Ancak ülkemizde soruna çözüm üretmek adına dayatılan İstanbul Sözleşmesi’nin çözümden çok sorunu derinleştirecek ve toplumun geleceğini tehdit edecek bir yönü bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

 

Aygün, yeni Anayasa çalışmalarının tartışıldığı bir zaman diliminde “Kimlik Sorununa Çözüm Arayışı” isimli çalışmalarının da önem kazandığını aktararak, kimlik sorunun bu ülke için beka sorunu olduğunu ve çözülmesi gerektiğini vurguladı. Aygün, bu konularla ilgili Gelecek Partisi ile işbirliği içinde olmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım ise ziyaretten oldukça memnun olduklarını, raporları inceleyeceklerini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.