Sağlık-Sen, seyyanen 1500 lira, vergisiz sabit aylık istiyor!

GÜNDEM 15.03.2021 - 17:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2245+ kez okundu.
 

Sağlık-Sen, seyyanen 1500 lira, vergisiz sabit aylık istiyor!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, kamuda çalışan hemşire, ebe, eczacı, hekim, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, sağlık teknisyeni, mühendis, teknisyen, memur, veri hazırlama kontrol işletmeni, şoför hizmetli ve işçilere 44 yıldan bu yana özel bir zam yapılmadığını belirterek, 1500 lira seyyanen zam ile vergiden arındırılmış tek seferde ödenen aylık talep ettiklerini söyledi.  Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu, bir dizi ziyaret ve teşkilat toplantısı için Adana’ya geldi. Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennioğlu’nun ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki toplantıya Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, hastane ve sağlık tesislerinde sağlık çalışanlarıyla buluştu ardından Sağlık-Sen Adana Şubesi Teşkilat Toplantısı’na katıldı. ZORLUKLARA RAĞMEN İLKLERE İMZA ATTIK  Bekir Nennioğlu, zorlu bir seçim sürecinin ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bütün zorluklara rağmen birçok alanda ilklere imza attıklarını söyledi. Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı ile hükümetten 17 maddelik talepleri olduğunu belirterek, “1977 yılından beri maaşlarına özel bir zam yapılmayan sağlık çalışanlarına seyyanen 1500 TL zam verilmesini istiyoruz. Ayrıca tüm memurlarda olduğu gibi maaşların ve vergiden arındırılmış sabit ödemenin aynı gün tek seferde tek ödeme olarak ödenmesini istiyoruz ve bekliyoruz” dedi.  EMEK MÜCADELESİNDE ÖNCÜYÜZ Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu ise sahada çalışan sağlıkçıların haklı taleplerini tüm platformlarda dile getirdiklerini ifade ederek, “Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. Bizler talep etmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ise sağlık çalışanlarının sıkıntısı için 7 gün 24 saat telefonlarının açık olduğunu anımsatarak, emek mücadelesinde öncü sendika olduklarını bildirdi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, kamuda çalışan hemşire, ebe, eczacı, hekim, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, sağlık teknisyeni, mühendis, teknisyen, memur, veri hazırlama kontrol işletmeni, şoför hizmetli ve işçilere 44 yıldan bu yana özel bir zam yapılmadığını belirterek, 1500 lira seyyanen zam ile vergiden arındırılmış tek seferde ödenen aylık talep ettiklerini söyledi. 

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu, bir dizi ziyaret ve teşkilat toplantısı için Adana’ya geldi. Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennioğlu’nun ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki toplantıya Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, hastane ve sağlık tesislerinde sağlık çalışanlarıyla buluştu ardından Sağlık-Sen Adana Şubesi Teşkilat Toplantısı’na katıldı.
ZORLUKLARA RAĞMEN İLKLERE İMZA ATTIK 
Bekir Nennioğlu, zorlu bir seçim sürecinin ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bütün zorluklara rağmen birçok alanda ilklere imza attıklarını söyledi. Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı ile hükümetten 17 maddelik talepleri olduğunu belirterek, “1977 yılından beri maaşlarına özel bir zam yapılmayan sağlık çalışanlarına seyyanen 1500 TL zam verilmesini istiyoruz. Ayrıca tüm memurlarda olduğu gibi maaşların ve vergiden arındırılmış sabit ödemenin aynı gün tek seferde tek ödeme olarak ödenmesini istiyoruz ve bekliyoruz” dedi. 
EMEK MÜCADELESİNDE ÖNCÜYÜZ
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu ise sahada çalışan sağlıkçıların haklı taleplerini tüm platformlarda dile getirdiklerini ifade ederek, “Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. Bizler talep etmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ise sağlık çalışanlarının sıkıntısı için 7 gün 24 saat telefonlarının açık olduğunu anımsatarak, emek mücadelesinde öncü sendika olduklarını bildirdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.