AKYATAN LAGÜNÜNE KURTARMA HAREKATI!

GÜNDEM 28.03.2021 - 17:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2159+ kez okundu.
 

AKYATAN LAGÜNÜNE KURTARMA HAREKATI!

Adana Valisi Süleyman Elban’ın, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerini uyarması sonuç verdi. Binlerce kuş türünün yaşam alanı olan ve konakladıkları lagüne artık kirli deniz suyu karışmayacak.
Karataş ilçe sınırlarındaki Akyatan lagünü diğer adıyla Kuş Cenneti’nde yüzlerce kuş türü yaşamlarını sürdürüyor. Özellikle bu mevsimde, göçmen kuşların da uğrak yeri olan lagüne, kirli deniz suyunun karışması bazı kuş türlerinin de hayatlarını tehlikeye atıyordu.   Adana Valisi Süleyman Elban, gazetemiz yazarı Hasan Basri Yavuz’un konuyu gündeme getirmesi üzerine, Karataş sahilinde yaşanan deniz kirliliğinin lagüne zarar vermesini önleyecek tedbirler aldırdı. Elban’ın talimatı üzeri DSİ yetkilileri, lagünün denizle olan bağlantısını kesen bir çalışma yaptı.  Bu arada, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz da sahilde 3 gün süren geceli-gündüzlü bir temizlik çalışmasına imza attı. Başkan Topuz’un verdiği bilgiye göre, Karataş sahil bandını kirleten gemi atıkları sahilden çekildi, sahil daha temiz bir görünüme kavuşturuldu.
Adana Valisi Süleyman Elban’ın, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerini uyarması sonuç verdi. Binlerce kuş türünün yaşam alanı olan ve konakladıkları lagüne artık kirli deniz suyu karışmayacak.

Karataş ilçe sınırlarındaki Akyatan lagünü diğer adıyla Kuş Cenneti’nde yüzlerce kuş türü yaşamlarını sürdürüyor. Özellikle bu mevsimde, göçmen kuşların da uğrak yeri olan lagüne, kirli deniz suyunun karışması bazı kuş türlerinin de hayatlarını tehlikeye atıyordu.  

Adana Valisi Süleyman Elban, gazetemiz yazarı Hasan Basri Yavuz’un konuyu gündeme getirmesi üzerine, Karataş sahilinde yaşanan deniz kirliliğinin lagüne zarar vermesini önleyecek tedbirler aldırdı. Elban’ın talimatı üzeri DSİ yetkilileri, lagünün denizle olan bağlantısını kesen bir çalışma yaptı. 

Bu arada, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz da sahilde 3 gün süren geceli-gündüzlü bir temizlik çalışmasına imza attı. Başkan Topuz’un verdiği bilgiye göre, Karataş sahil bandını kirleten gemi atıkları sahilden çekildi, sahil daha temiz bir görünüme kavuşturuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.