REKTÖR TUNCEL: HER ARAŞTIRMACIYA KAPIMIZ AÇIK

30.03.2021 - 10:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1887+ kez okundu.
 

REKTÖR TUNCEL: HER ARAŞTIRMACIYA KAPIMIZ AÇIK

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın (ÇÜMERLAB) kapılarının tüm araştırmacılara ve sanayicilere açık olduğunu söyledi.
Tuncel, rektör yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ile birlikte ÇÜMERLAB’da incelemelerde bulunarak, ileri teknolojik cihazlar hakkında uzmanlardan bilgi aldı.   Araştırma üniversitesi olmak yolunda etkili çalışmalara imza attıklarını anlatan Rektör Tuncel, laboratuardaki cihazların da fizik, kimya, biyoloji, tarım, gıda, hayvancılık, çevre, malzeme,  maden, tıp, eczacılık,  diş hekimliği ve enerji gibi birçok alanda araştırmalara hizmet verebilecek kapasitede olduğunu anımsattı. Sanayicilerin ve araştırmacıların gerekli Ar-Ge hizmetlerini bu laboratuardan karşılayabileceklerini bildirdi.   AR-GE ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ   Merkez Müdürü Doç. Dr. Ahmet Ekicibil ise laboratuvar altyapısı ve fiziki şartları hakkında bilgi verdi. ÇÜMERLAB’ın kamu ve sanayi kuruluşları için analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu bilimsel bir araştırma merkezi olduğunu anımsatan Ekicibil, “Bilimsel çalışmaların kalitesini artırmak, ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda, hem üniversitemiz hem de sanayi kuruluşları bünyesindeki Ar-Ge faaliyetlerini desteklemeyi, analizleri yapabilme ve araştırma projeleri üretmeyi amaçlıyoruz” dedi.  
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın (ÇÜMERLAB) kapılarının tüm araştırmacılara ve sanayicilere açık olduğunu söyledi.

Tuncel, rektör yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ile birlikte ÇÜMERLAB’da incelemelerde bulunarak, ileri teknolojik cihazlar hakkında uzmanlardan bilgi aldı.

 

Araştırma üniversitesi olmak yolunda etkili çalışmalara imza attıklarını anlatan Rektör Tuncel, laboratuardaki cihazların da fizik, kimya, biyoloji, tarım, gıda, hayvancılık, çevre, malzeme,  maden, tıp, eczacılık,  diş hekimliği ve enerji gibi birçok alanda araştırmalara hizmet verebilecek kapasitede olduğunu anımsattı. Sanayicilerin ve araştırmacıların gerekli Ar-Ge hizmetlerini bu laboratuardan karşılayabileceklerini bildirdi.

 

AR-GE ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ

 

Merkez Müdürü Doç. Dr. Ahmet Ekicibil ise laboratuvar altyapısı ve fiziki şartları hakkında bilgi verdi. ÇÜMERLAB’ın kamu ve sanayi kuruluşları için analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu bilimsel bir araştırma merkezi olduğunu anımsatan Ekicibil, “Bilimsel çalışmaların kalitesini artırmak, ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda, hem üniversitemiz hem de sanayi kuruluşları bünyesindeki Ar-Ge faaliyetlerini desteklemeyi, analizleri yapabilme ve araştırma projeleri üretmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.