GENÇLERİ TOPLUMSAL HAYATIN İÇİNE DAHİL ETMEK UYUŞTURUCUYLA MÜCADELENİN PANZEHİRİDİR

GÜNDEM 21.04.2021 - 14:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2245+ kez okundu.
 

GENÇLERİ TOPLUMSAL HAYATIN İÇİNE DAHİL ETMEK UYUŞTURUCUYLA MÜCADELENİN PANZEHİRİDİR

Dünya Toplumsal Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Şerafettin Çakmak:
Dünya Toplumsal Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği (TUMED) Genel Başkanı Şerafettin Çakmak, gençleri uyuşturucudan uzak tutmaya yönelik çalışmalarına yeni projelerle devam edeceklerini söyledi. Çakmak, gençleri toplumsal hayatın içine dahil edecek önemli projeler hayata geçirebildiği takdirde, uyuşturucuyla mücadele konusunda yol alınabileceğini söyledi.  HER YERDE OLMAK İSTİYORUZ Çakmak, TUMED Adana İl Başkanı Sibel Türkmenoğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli ile görüştü. Geçen yıl kurulan derneğin 21 Mart’ta kongresini gerçekleştirdiklerini anımsatan Çakmak, Türkiye’nin her yanında dernekleşme çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti. Ülkemizde, uyuşturucu ile mücadele konusunda güvenlik güçlerinin titiz ve özenli çalışmaları hayata geçirdiklerini altını çizen Çakmak, TUMED’in bu mücadelede içerisinde, gençleri daha fazla önemseyip onların sıkıntılarına çözüm üretmek istediklerini dile getirdi. Çakmak, uyuşturucuyla mücadele kapsamında narkotik polisinden de eğitim alarak, okullarda öğrencileri bu konuda bilinçlendirmek istediklerini de dile getirdi.  SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL  İnsanların hayatlarında büyük yıkıntılara yol açan ve yalnızca bir ülkenin değil tüm insanlığın sorunu olan uyuşturucuyla dünya çapında mücadele etmek istediklerine dikkat çeken Çakmak, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve  İsveç’te de bu amaçla örgütlenmek istediklerine vurgu yaptı.  Çakmak, Adana İl Başkanlığı’nın yanısıra İstanbul ve Batman ile birlikte 400 olan üye sayısını 5-6 bine çıkarmak istediklerini hatırlattı.  FORMÜLLER ÜRETMEK ZORUNDAYIZ  TUMED Adana İl Başkanı Sibel Türkmenoğlu ise, uyuşturucu madde kullanımının yalnızca bugünün sorunu değil, mücadele edilmediği takdirde geleceğin de büyük sorunu olabileceğini söyledi. Gelişen ve gelişmekte olan ülkelerin gençlerin sorunlarına yakın ilgi göstermesiyle bu konunun aşılacağına inandığına dikkat çeken Türkmenoğlu, “Çocuklara daha iyi bir gelecek bırakmak için herkesin elinden geldiğince toplumdaki sorunların çözümü noktasında katkı sağlaması bir zorunluluk. TUMED bu amaçla gençlerimize yol gösterecek projelere imza atarak, onları sosyal hayatını içerisine katıp kötü alışkanlıklardan korumanın formüllerini üretecek çalışmalara imza atmak istiyor” dedi.  ŞİDDET GÖREN ÇOCUKLAR DA VAR  Dernek, 15 yaşındaki H.Ö.’nün tedavi sürecinin ardından kamuoyunda sesini duyurmuştu. Bu arada TUMED, şiddet gören çocukların terapisi, Doğu’da terör olaylarından dolayı psikolojisi bozulanlarla, gençlerin kültür ve sanata yönlendirilmesine dair de projeler hazırlamayı planlıyor.
Dünya Toplumsal Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Şerafettin Çakmak:

Dünya Toplumsal Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği (TUMED) Genel Başkanı Şerafettin Çakmak, gençleri uyuşturucudan uzak tutmaya yönelik çalışmalarına yeni projelerle devam edeceklerini söyledi. Çakmak, gençleri toplumsal hayatın içine dahil edecek önemli projeler hayata geçirebildiği takdirde, uyuşturucuyla mücadele konusunda yol alınabileceğini söyledi. 

HER YERDE OLMAK İSTİYORUZ
Çakmak, TUMED Adana İl Başkanı Sibel Türkmenoğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli ile görüştü. Geçen yıl kurulan derneğin 21 Mart’ta kongresini gerçekleştirdiklerini anımsatan Çakmak, Türkiye’nin her yanında dernekleşme çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti. Ülkemizde, uyuşturucu ile mücadele konusunda güvenlik güçlerinin titiz ve özenli çalışmaları hayata geçirdiklerini altını çizen Çakmak, TUMED’in bu mücadelede içerisinde, gençleri daha fazla önemseyip onların sıkıntılarına çözüm üretmek istediklerini dile getirdi. Çakmak, uyuşturucuyla mücadele kapsamında narkotik polisinden de eğitim alarak, okullarda öğrencileri bu konuda bilinçlendirmek istediklerini de dile getirdi. 
SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL 
İnsanların hayatlarında büyük yıkıntılara yol açan ve yalnızca bir ülkenin değil tüm insanlığın sorunu olan uyuşturucuyla dünya çapında mücadele etmek istediklerine dikkat çeken Çakmak, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve  İsveç’te de bu amaçla örgütlenmek istediklerine vurgu yaptı.  Çakmak, Adana İl Başkanlığı’nın yanısıra İstanbul ve Batman ile birlikte 400 olan üye sayısını 5-6 bine çıkarmak istediklerini hatırlattı. 
FORMÜLLER ÜRETMEK ZORUNDAYIZ 
TUMED Adana İl Başkanı Sibel Türkmenoğlu ise, uyuşturucu madde kullanımının yalnızca bugünün sorunu değil, mücadele edilmediği takdirde geleceğin de büyük sorunu olabileceğini söyledi. Gelişen ve gelişmekte olan ülkelerin gençlerin sorunlarına yakın ilgi göstermesiyle bu konunun aşılacağına inandığına dikkat çeken Türkmenoğlu, “Çocuklara daha iyi bir gelecek bırakmak için herkesin elinden geldiğince toplumdaki sorunların çözümü noktasında katkı sağlaması bir zorunluluk. TUMED bu amaçla gençlerimize yol gösterecek projelere imza atarak, onları sosyal hayatını içerisine katıp kötü alışkanlıklardan korumanın formüllerini üretecek çalışmalara imza atmak istiyor” dedi. 
ŞİDDET GÖREN ÇOCUKLAR DA VAR 
Dernek, 15 yaşındaki H.Ö.’nün tedavi sürecinin ardından kamuoyunda sesini duyurmuştu. Bu arada TUMED, şiddet gören çocukların terapisi, Doğu’da terör olaylarından dolayı psikolojisi bozulanlarla, gençlerin kültür ve sanata yönlendirilmesine dair de projeler hazırlamayı planlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.