3 Mayıs “Milliyetçiler Günü” kutlu olsun!

GÜNDEM 02.05.2021 - 16:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1343+ kez okundu.
 

3 Mayıs “Milliyetçiler Günü” kutlu olsun!

  MHP Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener, “Türk Milliyetçilerinin, benlik duygusuyla kendi uğradıkları yıkım değil de Türk Ülküsü’nün kazandığı gücü öne alarak, 77 yıl sonra bizim için hala onurlanma sebebidir ve Türk Milleti var oldukça bu onuru taşıyan Türk Çocukları da var olmaya devam edecekler” dedi.  Bener, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “23 Nisan 1920’de Milli Gazi Meclisi kuran irade, 29 Ekim 1923 günü kuruluş felsefesi Türk Milliyetçiliği olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuruyor ve Cumhuriyeti ilan ediyor. Türk Devletini kuran bu irade “Milli Şef” döneminde sekteye uğruyor. Milliyetçilik ve Türkçülük söylemleri getiren Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden çıkıyor. 5 Ağustos 1942 yılında TBMM’de konuşma yapan dönenim Başbakanı Şükrü Saraçoğlu dile getiriyor ve diyor ki :“Biz Türküz,Türkçüyüz ve daima Türkçü kalacağız.Bizim için Türkçülük kan meselesi olduğu kadar laakal bir vicdan ve kültür meselesidir. Biz azalan ve azaltan Türkçü değil,çoğalan ve çoğaltan Türkçüyüz.Ve her vakit bu istikametle çalışacağız.” Bu sözlerden güç alan Hüseyin Nihal Atsız iki yıl sonra devletin içinde bulunduğu yanlışlıkları dönemin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu’na Orhun Dergisinde mektup olarak kaleme alır. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in görevden alınmasını ister. Sabahattin Ali’yi vatan haini olarak suçlar ve Orhun Dergisi kapatılır. Sabahattin Ali tarafından dava açılır. Davanın ikinci oturumu 3 Mayıs 1944 tarihinde yapılır. Milliyetçi öğrenci gençlerin Hüseyin Nihal Atsız’ın lehine nümayişi patlak verir. Zeki Velidi Togan, Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş, Reha Oğuz Türkkan, Cihat Savaş Fer, Nurullah Barıman, Fethi Tevetoğlu, Nejdet Sancar, Cebbar Şenel ve Cemal Oğuz Öcal tutuklanırlar. Türk Milliyetçileri için tabutluklarda işkenceli çileli günler başlar. 3 Mayıs Milliyetçiler Gününüz Kutlu Olsun.”

 


MHP Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener, “Türk Milliyetçilerinin, benlik duygusuyla kendi uğradıkları yıkım değil de Türk Ülküsü’nün kazandığı gücü öne alarak, 77 yıl sonra bizim için hala onurlanma sebebidir ve Türk Milleti var oldukça bu onuru taşıyan Türk Çocukları da var olmaya devam edecekler” dedi. 
Bener, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “23 Nisan 1920’de Milli Gazi Meclisi kuran irade, 29 Ekim 1923 günü kuruluş felsefesi Türk Milliyetçiliği olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuruyor ve Cumhuriyeti ilan ediyor. Türk Devletini kuran bu irade “Milli Şef” döneminde sekteye uğruyor.
Milliyetçilik ve Türkçülük söylemleri getiren Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden çıkıyor.
5 Ağustos 1942 yılında TBMM’de konuşma yapan dönenim Başbakanı Şükrü Saraçoğlu dile getiriyor ve diyor ki :“Biz Türküz,Türkçüyüz ve daima Türkçü kalacağız.Bizim için Türkçülük kan meselesi olduğu kadar laakal bir vicdan ve kültür meselesidir. Biz azalan ve azaltan Türkçü değil,çoğalan ve çoğaltan Türkçüyüz.Ve her vakit bu istikametle çalışacağız.”
Bu sözlerden güç alan Hüseyin Nihal Atsız iki yıl sonra devletin içinde bulunduğu yanlışlıkları dönemin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu’na Orhun Dergisinde mektup olarak kaleme alır. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in görevden alınmasını ister. Sabahattin Ali’yi vatan haini olarak suçlar ve Orhun Dergisi kapatılır. Sabahattin Ali tarafından dava açılır. Davanın ikinci oturumu 3 Mayıs 1944 tarihinde yapılır. Milliyetçi öğrenci gençlerin Hüseyin Nihal Atsız’ın lehine nümayişi patlak verir.
Zeki Velidi Togan, Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş, Reha Oğuz Türkkan, Cihat Savaş Fer, Nurullah Barıman, Fethi Tevetoğlu, Nejdet Sancar, Cebbar Şenel ve Cemal Oğuz Öcal tutuklanırlar. Türk Milliyetçileri için tabutluklarda işkenceli çileli günler başlar. 3 Mayıs Milliyetçiler Gününüz Kutlu Olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.