KAPALI ŞİRKETE AİDAT ŞOKU

GÜNDEM 27.06.2021 - 19:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2121+ kez okundu.
 

KAPALI ŞİRKETE AİDAT ŞOKU

Adana Ticaret Odası, kepenk kapatan yüzlerce işyerine geçmişe dönük aidat borcu gönderdi. Şirketini kapatmasına rağmen borçlu görülenler bu duruma tepkili.
NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK Adana’da, şirketlerine kapatmalarına rağmen, Ticaret Odası’nın (ATO) aidat borcu çıkarıp geriye dönük borçları için faiz işletmesine tepki gösteren işletme sahipleri, “Ne yapacağımızı şaşırdık. 5 yıl için aidat istiyorlar, işyerimizi zaten kapatmışız bu neyin nesi?” diyerek tepki gösteriyor.  BİNLERCE İŞLETME MAĞDUR  ATO, Vergi Daireleri’nden ‘terk’ alıp kepenk kapatmış işletme sahiplerinden geçmişe dönük aidat borçları istiyor. İşletme sahipleri, bunun yasal olmadığını ileri sürerek, durumun düzeltilmesini bekliyor. Binlerce işletmecinin bu durumdan zarar gördüğüne dikkat çekiliyor.  USULSÜZ BİR UYGULAMA ANCAK  Bu durumda olan işletmecilerden bazıları, durumu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de ilettiklerini anımsatarak, ATO’nun bu konudaki tutumunun yasal olmadığını ifade ediyor. Kepenk kapatılmasına rağmen aidat alınmasının usulsüz olduğu, bunun uygulanması ise büyük tepki görüyor. ORTAK YAZILIMLI BU İŞ ÇÖZÜLÜR İşletme sahipleri, “Bazı arkadaşlar tam 5 yıl önce şirketine kapatmış. Durumu Vergi Dairesi’ne bildirmiş, ancak ATO bu işyerini hala devam ediyor gösterip aidat istiyor. Vergi daireleri ve Ticaret odaları arasında yapılacak ortak bir yazılımla terk alan işletmeler ilgili bu sorun çözülüp eksiklik giderilebilir” diyor.
Adana Ticaret Odası, kepenk kapatan yüzlerce işyerine geçmişe dönük aidat borcu gönderdi. Şirketini kapatmasına rağmen borçlu görülenler bu duruma tepkili.

NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK

Adana’da, şirketlerine kapatmalarına rağmen, Ticaret Odası’nın (ATO) aidat borcu çıkarıp geriye dönük borçları için faiz işletmesine tepki gösteren işletme sahipleri, “Ne yapacağımızı şaşırdık. 5 yıl için aidat istiyorlar, işyerimizi zaten kapatmışız bu neyin nesi?” diyerek tepki gösteriyor. 
BİNLERCE İŞLETME MAĞDUR 
ATO, Vergi Daireleri’nden ‘terk’ alıp kepenk kapatmış işletme sahiplerinden geçmişe dönük aidat borçları istiyor. İşletme sahipleri, bunun yasal olmadığını ileri sürerek, durumun düzeltilmesini bekliyor. Binlerce işletmecinin bu durumdan zarar gördüğüne dikkat çekiliyor. 
USULSÜZ BİR UYGULAMA ANCAK 
Bu durumda olan işletmecilerden bazıları, durumu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de ilettiklerini anımsatarak, ATO’nun bu konudaki tutumunun yasal olmadığını ifade ediyor. Kepenk kapatılmasına rağmen aidat alınmasının usulsüz olduğu, bunun uygulanması ise büyük tepki görüyor.
ORTAK YAZILIMLI BU İŞ ÇÖZÜLÜR
İşletme sahipleri, “Bazı arkadaşlar tam 5 yıl önce şirketine kapatmış. Durumu Vergi Dairesi’ne bildirmiş, ancak ATO bu işyerini hala devam ediyor gösterip aidat istiyor. Vergi daireleri ve Ticaret odaları arasında yapılacak ortak bir yazılımla terk alan işletmeler ilgili bu sorun çözülüp eksiklik giderilebilir” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.