İYİ PARTİLİ ÇULHAOĞLU: SÖZÜMÜZÜ DİNLEMİYORLAR

GÜNDEM 06.07.2021 - 16:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2537+ kez okundu.
 

İYİ PARTİLİ ÇULHAOĞLU: SÖZÜMÜZÜ DİNLEMİYORLAR

İyi Parti Adana milletvekili Metanet Çulhaoğlu, elektriğe yapılan zam oranlarını parlamenter sistem ve Başkanlık sistemi arasında kıyaslayıp ilginç eleştirilerde bulundu.
İŞTE İLGİNÇ KARŞILAŞTIRMA  Çulhaoğlu, parlamenter sistemde 2010’dan 2018 yılı başına kadar elektriğe yüzde 54,2 zam yapıldığını anımsatarak, 2018’den itibaren uygulanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bugüne kadar elektrikte yüzde 122,6 oranında fiyat artışı gerçekleştirildiğini söyledi.    ZAMLAR OTOMATİĞE BAĞLANDI  Çulhaoğlu, pandemi döneminde iktidarı uyardıklarını belirterek, “Bu kadar işyeri kapanmış, işsiz sayımız 10 milyonu geçmiş, insanlarımız açlık ve yoksulluğun pençesine düşmüşken her ay otomatiğe bağlanan doğalgaz ve akaryakıta yapılan fahiş zamlar vatandaşlarımızı derinden etkiler” dedi.    SÖZÜMÜZÜ DİNLEMİYOR  Enerji fiyatlarına yapılan zamların temel gıda maddelerine daha fazla zam anlamına geleceğine dikkat çeken Çulhaoğlu, “İktidar söylediklerimizi dinlemiyor. Üstüne zam yapıyor. Yılbaşından bu yana geçen 6 aylık süreçte elektrik zamlarının toplamı yüzde 22'ye çıktı” ifadelerini kullandı.
İyi Parti Adana milletvekili Metanet Çulhaoğlu, elektriğe yapılan zam oranlarını parlamenter sistem ve Başkanlık sistemi arasında kıyaslayıp ilginç eleştirilerde bulundu.

İŞTE İLGİNÇ KARŞILAŞTIRMA 

Çulhaoğlu, parlamenter sistemde 2010’dan 2018 yılı başına kadar elektriğe yüzde 54,2 zam yapıldığını anımsatarak, 2018’den itibaren uygulanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bugüne kadar elektrikte yüzde 122,6 oranında fiyat artışı gerçekleştirildiğini söyledi. 

 

ZAMLAR OTOMATİĞE BAĞLANDI 


Çulhaoğlu, pandemi döneminde iktidarı uyardıklarını belirterek, “Bu kadar işyeri kapanmış, işsiz sayımız 10 milyonu geçmiş, insanlarımız açlık ve yoksulluğun pençesine düşmüşken her ay otomatiğe bağlanan doğalgaz ve akaryakıta yapılan fahiş zamlar vatandaşlarımızı derinden etkiler” dedi. 

 

SÖZÜMÜZÜ DİNLEMİYOR 


Enerji fiyatlarına yapılan zamların temel gıda maddelerine daha fazla zam anlamına geleceğine dikkat çeken Çulhaoğlu, “İktidar söylediklerimizi dinlemiyor. Üstüne zam yapıyor. Yılbaşından bu yana geçen 6 aylık süreçte elektrik zamlarının toplamı yüzde 22'ye çıktı” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.