ASKİ PARA ÖDEMEYİNCE YEŞİLYURT TOZDA KALDI!

GÜNDEM 28.07.2021 - 18:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2574+ kez okundu.
 

ASKİ PARA ÖDEMEYİNCE YEŞİLYURT TOZDA KALDI!

CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi arasındaki gerilim büyüyor. Kent Meydanı’ndaki 200 milyonluk devirle başlayan tartışmanın ardından, Sarıhamzalı’daki 71 dönümlük arsanın satışından dolayı mahkemelik olan iki CHP’li belediye, şimdi de Yeşilyurt mahallesinde, asfaltlama konusunda anlaşmazlık yaşıyor.
Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt mahallesinde, şehir içme suyu şebekesini yenilemek için asfaltı kıran Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi  (ASKİ), yol yenileme çalışmaları için Seyhan Belediyesi’ne ödeme yapmadı. İki belediye arasında yaşanan asfaltlama polemiği, Yeşilyurt mahalle muhtarı Günay Şahin’in mahalle halkına “Bilgilendirme” yapması ile gün yüzüne çıktı.   TOZ YUTUYORUZ   Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ay önce ASKİ’nin demir içme suyu şebekesini plastiğe çevirmek için taşeron firma aracılığı ile kendisinin de oturduğu sokakta çalışma başlattığını söyledi.  Şahin, “Sağlığımız açısından yapılması gereken bir çalışmaydı ancak o gün bugündür Adana’nın sıcağında pencerelerimizi açamaz olduk, toz yutmaktan mahvolduk” dedi.   YOĞUN ŞİKAYET VAR    Vatandaşların muhtarlığa çok yoğun şikayette bulunduklarını anımsatan Şahin, aylardır, konuyla ilgili başta Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere ASKİ Genel Müdürü ve Fen İşleri Yol Şube müdürü ile defalarca görüştüğünü bildirdi. Şahin, “Dilekçelerim belediyelerde mevcut. Dilerim yaşanan sorunu başkanlar duyar ve bir an önce çözüm bulurlar” ifadelerini kullandı.   ASFALT PARASI ÖDESİNLER, YAPALIM   Şahin, şunları kaydetti: “Bana asfalt özelliğini yitirdiği için talebinizi ilçe belediyesine iletin dendi. Seyhan Belediyesi yetkilileri ile görüşmeler yapıp Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirdiğini ilettim. Seyhan Belediyesi yetkilileri, ASKİ kırdığı yeri onarmıyorsa hizmet bedelini öder, o bedel karşılığında asfalt onarımı yaparız dedi.”   ÇÖZÜM ODAKLI CEVAP ALAMADIM   Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Günay Şahin, Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi arasında yaşanan olumsuzluğun vatandaşları çok zor durumda bıraktığını anlatarak, belediye yetkilileri tarafından çözüm odaklı bir cevap alamadığından mahalle sakinlerine bu sıkıntılı süreci anlatma ihtiyacı hissettiğini sözlerine ekledi.
CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi arasındaki gerilim büyüyor. Kent Meydanı’ndaki 200 milyonluk devirle başlayan tartışmanın ardından, Sarıhamzalı’daki 71 dönümlük arsanın satışından dolayı mahkemelik olan iki CHP’li belediye, şimdi de Yeşilyurt mahallesinde, asfaltlama konusunda anlaşmazlık yaşıyor.

Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt mahallesinde, şehir içme suyu şebekesini yenilemek için asfaltı kıran Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi  (ASKİ), yol yenileme çalışmaları için Seyhan Belediyesi’ne ödeme yapmadı. İki belediye arasında yaşanan asfaltlama polemiği, Yeşilyurt mahalle muhtarı Günay Şahin’in mahalle halkına “Bilgilendirme” yapması ile gün yüzüne çıktı.

 

TOZ YUTUYORUZ

 

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ay önce ASKİ’nin demir içme suyu şebekesini plastiğe çevirmek için taşeron firma aracılığı ile kendisinin de oturduğu sokakta çalışma başlattığını söyledi.  Şahin, “Sağlığımız açısından yapılması gereken bir çalışmaydı ancak o gün bugündür Adana’nın sıcağında pencerelerimizi açamaz olduk, toz yutmaktan mahvolduk” dedi.

 

YOĞUN ŞİKAYET VAR

 

 Vatandaşların muhtarlığa çok yoğun şikayette bulunduklarını anımsatan Şahin, aylardır, konuyla ilgili başta Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere ASKİ Genel Müdürü ve Fen İşleri Yol Şube müdürü ile defalarca görüştüğünü bildirdi. Şahin, “Dilekçelerim belediyelerde mevcut. Dilerim yaşanan sorunu başkanlar duyar ve bir an önce çözüm bulurlar” ifadelerini kullandı.

 

ASFALT PARASI ÖDESİNLER, YAPALIM

 

Şahin, şunları kaydetti: “Bana asfalt özelliğini yitirdiği için talebinizi ilçe belediyesine iletin dendi. Seyhan Belediyesi yetkilileri ile görüşmeler yapıp Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirdiğini ilettim. Seyhan Belediyesi yetkilileri, ASKİ kırdığı yeri onarmıyorsa hizmet bedelini öder, o bedel karşılığında asfalt onarımı yaparız dedi.”

 

ÇÖZÜM ODAKLI CEVAP ALAMADIM

 

Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Günay Şahin, Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi arasında yaşanan olumsuzluğun vatandaşları çok zor durumda bıraktığını anlatarak, belediye yetkilileri tarafından çözüm odaklı bir cevap alamadığından mahalle sakinlerine bu sıkıntılı süreci anlatma ihtiyacı hissettiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.