MEDİKAL FİRMALARI İŞ BİRLİĞİ İLE GÜÇLENİYOR

GÜNDEM 17.08.2021 - 09:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1399+ kez okundu.
 

MEDİKAL FİRMALARI İŞ BİRLİĞİ İLE GÜÇLENİYOR

AOSB’DE “MEDİKAL KÜMELENME” 2. İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen kümelenme çalışmaları kapsamında oluşturulan Medikal Kümelenme bünyesinde yer alan firmaların bir araya geldiği 2. İstişare Toplantısı, AOSB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.  Pandemi kuralları kapsamında düzenlenen toplantıya, Proje Destek Ofisi Koordinatörü ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, ATÜ Öğretim Üyesi ve Medikal Kümelenme Koordinatörü Doç. Dr. Esen Yıldırım,  kümelenme bünyesinde yer alan firmalardan Aksu Medikal, Apaydın Rezistans, Ayset, Cezmed Medikal, Cangaz Sinai, Fizyotek, Timuçin Morda, Barış Medikal ile Çukurova Arges firmalarının temsilcileri katıldı.  Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç.Dr. Tuğçe Demirdelen, toplantıdaki konuşmasında,  kümelenme faaliyetlerindeki amaçlarına dikkati çekerek, kümelenme ile bölgede bulunan firmaları faaliyet gösterdikleri sektörde tek çatı altında birleştirmek, ulusal ve uluslararası alanda işbirliği geliştirilmesini sağlamak ve ihracata yönelik teşviklerin kullanımını artırmak gibi çeşitli unsurları hedeflediklerini anımsattı.  Sadece AOSB değil, Adana’da faaliyet gösteren diğer firmalara da açık olan kümelenme çalışmalarında, AR-GE proje sayısı artışı ile üniversite-sanayi işbirliğini daha yukarılara taşımak istediklerini vurgulayan Doç. Dr. Tuğçe DEMİRDELEN, katılımcı firmaların temsilcilerine teşrifleri için teşekkür ederek, işbirliklerinin gelişmesi adına bu tip toplantıların devam edeceğini belirtti.
AOSB’DE “MEDİKAL KÜMELENME” 2. İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen kümelenme çalışmaları kapsamında oluşturulan Medikal Kümelenme bünyesinde yer alan firmaların bir araya geldiği 2. İstişare Toplantısı, AOSB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

 Pandemi kuralları kapsamında düzenlenen toplantıya, Proje Destek Ofisi Koordinatörü ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, ATÜ Öğretim Üyesi ve Medikal Kümelenme Koordinatörü Doç. Dr. Esen Yıldırım,  kümelenme bünyesinde yer alan firmalardan Aksu Medikal, Apaydın Rezistans, Ayset, Cezmed Medikal, Cangaz Sinai, Fizyotek, Timuçin Morda, Barış Medikal ile Çukurova Arges firmalarının temsilcileri katıldı.

 Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç.Dr. Tuğçe Demirdelen, toplantıdaki konuşmasında,  kümelenme faaliyetlerindeki amaçlarına dikkati çekerek, kümelenme ile bölgede bulunan firmaları faaliyet gösterdikleri sektörde tek çatı altında birleştirmek, ulusal ve uluslararası alanda işbirliği geliştirilmesini sağlamak ve ihracata yönelik teşviklerin kullanımını artırmak gibi çeşitli unsurları hedeflediklerini anımsattı.

 Sadece AOSB değil, Adana’da faaliyet gösteren diğer firmalara da açık olan kümelenme çalışmalarında, AR-GE proje sayısı artışı ile üniversite-sanayi işbirliğini daha yukarılara taşımak istediklerini vurgulayan Doç. Dr. Tuğçe DEMİRDELEN, katılımcı firmaların temsilcilerine teşrifleri için teşekkür ederek, işbirliklerinin gelişmesi adına bu tip toplantıların devam edeceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.