Bakliyat, enflasyonu katlayıp gidiyor!

GÜNDEM 05.09.2021 - 18:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1828+ kez okundu.
 

Bakliyat, enflasyonu katlayıp gidiyor!

Nisan ayından bu yana kırmızı mercimek fiyatları yüzde 75 oranında zamlandı. Bakliyattaki genel artışlar, yıllık bazda 19,25 olan enflasyon rakamlarını ikiye katladı.
GARİBANIN ÇORBASI VARDI! Pandemi dönemiyle birlikte gıda fiyatlarında başlayan artışların önü alınamıyor. Bazı ürünlerdeki yeterli üretim bile fiyatları aşağı çekmeye yetmiyor. Ramazan Bayramı öncesi kilosu 8 lira olan kırmızı mercimeğin toptan satış fiyatı 15 lirayı bulurken, market raflarında ise fiyat 20 liraya kadar yükseliyor.   ZAM ŞAMPİYONU NOHUT Toptan kilosu 5,5 lirayı bulan pilavlık bulgur, market raflarında 9-10 liradan satılıyor. Cep yakan fiyatlar karşısında vatandaş ise ne yapacağını şaşırıyor. Nisan’da kilosu 9 lira olan fasulye; 11 liradan, 6,5 lira olan nohut ise yüzde 90’a varan artışla 13 liradan satılıyor.   AYÇİÇEK YAĞI DURDU, SALÇA YÜKSELDİ Tüketicinin yüzünü güldüren ise bu yıl üretimi artan ayçiçek oldu. Ayçiçek yağında fiyatlar önce düştü, ardından ise eski fiyatına ulaştı. Bu arada, salçalık domateste de fiyatlar yükseldi. 10 kilosu 75-80 lira olan salça, 94 ile 100 liralık yeni haliyle raflardaki yerini aldı. Ambalaj fiyatlarına yapılan zamlar da gıda ürünlerine yansıdı.
Nisan ayından bu yana kırmızı mercimek fiyatları yüzde 75 oranında zamlandı. Bakliyattaki genel artışlar, yıllık bazda 19,25 olan enflasyon rakamlarını ikiye katladı.

GARİBANIN ÇORBASI VARDI!

Pandemi dönemiyle birlikte gıda fiyatlarında başlayan artışların önü alınamıyor. Bazı ürünlerdeki yeterli üretim bile fiyatları aşağı çekmeye yetmiyor. Ramazan Bayramı öncesi kilosu 8 lira olan kırmızı mercimeğin toptan satış fiyatı 15 lirayı bulurken, market raflarında ise fiyat 20 liraya kadar yükseliyor.

 

ZAM ŞAMPİYONU NOHUT

Toptan kilosu 5,5 lirayı bulan pilavlık bulgur, market raflarında 9-10 liradan satılıyor. Cep yakan fiyatlar karşısında vatandaş ise ne yapacağını şaşırıyor. Nisan’da kilosu 9 lira olan fasulye; 11 liradan, 6,5 lira olan nohut ise yüzde 90’a varan artışla 13 liradan satılıyor.

 

AYÇİÇEK YAĞI DURDU, SALÇA YÜKSELDİ

Tüketicinin yüzünü güldüren ise bu yıl üretimi artan ayçiçek oldu. Ayçiçek yağında fiyatlar önce düştü, ardından ise eski fiyatına ulaştı. Bu arada, salçalık domateste de fiyatlar yükseldi. 10 kilosu 75-80 lira olan salça, 94 ile 100 liralık yeni haliyle raflardaki yerini aldı. Ambalaj fiyatlarına yapılan zamlar da gıda ürünlerine yansıdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.