HEKİMLER 7200 İSTİYOR!

GÜNDEM 20.10.2021 - 20:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2010+ kez okundu.
 

HEKİMLER 7200 İSTİYOR!

Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, geçen yılın ilk 6 ayında 2 bin 412 doktorun istifa ettiğini, 522 doktorun ise özel hastanelere geçiş yaptığını anımsatarak, hekimlere 7200 ek gösterge istediklerini söyledi.
Menteş, hekim ve sağlık çalışanlarının haklarının gerilediğini, angarya ve iş yükünün her geçen gün arttığını belirterek, “Güvenli ve sağlıklı çalışma alanları, hastaya bakabileceğimiz yeterli zaman ve maaşların iyileştirilmesini istiyoruz.” dedi.   Menteş, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Poliklinikler önünde hekim ve sağlık çalışanlarının da katıldığı açıklama yaptı. Menteş, pandemi sürecinde 191’i hekim olmak üzere 478 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini anımsattı.      Menteş, sağlığın; güvencesizliğin en yaygın olduğu iş kollarından biri haline getirildiğini ifade ederek, “Emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ödeme istiyoruz. Hekimlere 7200 ek gösterge istiyoruz. Her yıla 120 gün yıpranma payı istiyoruz. Covid-19 meslek hastalığı yasası istiyoruz.”
Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, geçen yılın ilk 6 ayında 2 bin 412 doktorun istifa ettiğini, 522 doktorun ise özel hastanelere geçiş yaptığını anımsatarak, hekimlere 7200 ek gösterge istediklerini söyledi.

Menteş, hekim ve sağlık çalışanlarının haklarının gerilediğini, angarya ve iş yükünün her geçen gün arttığını belirterek, “Güvenli ve sağlıklı çalışma alanları, hastaya bakabileceğimiz yeterli zaman ve maaşların iyileştirilmesini istiyoruz.” dedi.

 
Menteş, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Poliklinikler önünde hekim ve sağlık çalışanlarının da katıldığı açıklama yaptı. Menteş, pandemi sürecinde 191’i hekim olmak üzere 478 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini anımsattı. 
 
 
Menteş, sağlığın; güvencesizliğin en yaygın olduğu iş kollarından biri haline getirildiğini ifade ederek, “Emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ödeme istiyoruz. Hekimlere 7200 ek gösterge istiyoruz. Her yıla 120 gün yıpranma payı istiyoruz. Covid-19 meslek hastalığı yasası istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.