ERDİNÇ ANTEPÜZÜMÜ: İŞİNDE UZMAN ELEMAN İÇİN DEVLET DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR

21.10.2021 - 16:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2028+ kez okundu.
 

ERDİNÇ ANTEPÜZÜMÜ: İŞİNDE UZMAN ELEMAN İÇİN DEVLET DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR

Başarılı ve sevilen İşadamı ve Sanayici Erdinç Antepüzümü, “motor yenileme” sektöründe, yetişmiş eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.
HERKES KENDİNİ YORMAYAN İŞ ARIYOR  Erdinç Antepüzümü, gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’yi Hüseyin Atila ve Müjdat Akyar ile birlikte ziyaret etti. Sektörde yaşanan sıkıntıları iyi bilen Erdinç Antepüzümü, iş hayatındaki tecrübelerini aktarırken, “Meslek okulu mezunları, bir müddet çalışmanın ardından işi ağır buluyor. Kazancı daha iyi olan alanlara yönleniyor. Cazibesini kaybeden motor kolundaki iş sektörlerinde yetişmiş eleman sıkıntısı günden güne artıyor. Herkes kendini yormayan iş arıyor” dedi.    AYAKTA DURMAK İÇİN BÜYÜK ÇABA HARCIYORUZ Erdinç Antepüzümü, devletin özellikle hizmet sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısını önlemek için, bu sektörde iş yapan firma ve kuruluşları destekleyecek adımlar atması gerektiğine dikkat çekti. Erdinç Antepüzümü, şunları kaydetti: “Bugün için söylemek gerekirse; usta-çırak ilişkileri geçmiş dönemde aile bağı kadar sağlam birliktelik ve saygı öncelikli iken, bu dönemde kalifiye eleman sıkıntısı olması ekonomiye vurulan büyük darbedir. Dışarıdan usta, yetişmiş eleman arayışlarına girdik. Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle ucuz işçilik peşinde olduk. Bizim gibi sektörler ayakta durmak için büyük çaba harcıyor. Gelirimiz, her geçen gün artan giderleri karşılayamıyor, günden güne de kötüye gidiş var.”
Başarılı ve sevilen İşadamı ve Sanayici Erdinç Antepüzümü, “motor yenileme” sektöründe, yetişmiş eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

HERKES KENDİNİ YORMAYAN İŞ ARIYOR 

Erdinç Antepüzümü, gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’yi Hüseyin Atila ve Müjdat Akyar ile birlikte ziyaret etti. Sektörde yaşanan sıkıntıları iyi bilen Erdinç Antepüzümü, iş hayatındaki tecrübelerini aktarırken, “Meslek okulu mezunları, bir müddet çalışmanın ardından işi ağır buluyor. Kazancı daha iyi olan alanlara yönleniyor. Cazibesini kaybeden motor kolundaki iş sektörlerinde yetişmiş eleman sıkıntısı günden güne artıyor. Herkes kendini yormayan iş arıyor” dedi. 

 

AYAKTA DURMAK İÇİN BÜYÜK ÇABA HARCIYORUZ
Erdinç Antepüzümü, devletin özellikle hizmet sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısını önlemek için, bu sektörde iş yapan firma ve kuruluşları destekleyecek adımlar atması gerektiğine dikkat çekti.

Erdinç Antepüzümü, şunları kaydetti:

“Bugün için söylemek gerekirse; usta-çırak ilişkileri geçmiş dönemde aile bağı kadar sağlam birliktelik ve saygı öncelikli iken, bu dönemde kalifiye eleman sıkıntısı olması ekonomiye vurulan büyük darbedir. Dışarıdan usta, yetişmiş eleman arayışlarına girdik. Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle ucuz işçilik peşinde olduk. Bizim gibi sektörler ayakta durmak için büyük çaba harcıyor. Gelirimiz, her geçen gün artan giderleri karşılayamıyor, günden güne de kötüye gidiş var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.