YÜKSEL DUMAN'DAN VERGİ UYUŞMAZLIKLARINA DAİR ÖNERİLER

EKONOMİ 22.11.2021 - 12:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1630+ kez okundu.
 

YÜKSEL DUMAN'DAN VERGİ UYUŞMAZLIKLARINA DAİR ÖNERİLER

Vergi uyuşmazlıkları ve çözümü için başvurulan idari çözüm yollarını anlatan Ankara Vergi İdaresi Başkanı Yüksel Duman, konuya ilişkin önemli noktaların altını çizdi. Duman;uzlaşma yoluyla uyuşmazlıkların çözümü, vergi hataları nasıl ortaya çıkar ve düzeltilir,  nasıl uzlaşma talebinde bulunulur, hata düzeltme yoluyla uyuşmazlıkların çözümü,pişmanlık ve ıslah yoluyla uyuşmazlıkların çözümü konularında açıklamalarda bulundu. “Vergi; kamu otoritesinin kendi yetkisine dayanarak, ekonomide faaliyet gösteren birimlerden cebren ve karşılıksız olarak aldığı para şeklinde tanımlanmaktadır. Hepimizin bildiği üzere, çeşitliliği çok olan ve ülke çapına yayılan kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi açısından verginin az maliyetle ve zamanında toplanması idarenin en önemli hedeflerindendir” diyen Ankara Vergi İdaresi Başkanı Yüksel Duman "213 sayılı Vergi Usul Kanununda mükellef ile idare arasında ortaya çıkan uyumsuzlukların çözümünü uzlaşma, hata düzeltme, cezalarda indirim ile pişmanlık ve ıslah olmak üzere dört başlık altında inceleyebiliriz” dedi.  Vergi hukuku konusunda ülkemizdeki prosedürü detaylı olarak anlatan Yüksel Duman, birbirinden değerli bilgiler verdi. Kasım 2021 sayısı ile 21. sayısına ulaşan MAG Business dopdolu içeriği, iş dünyasının nabzını tutan özel röportajları ve yazarları ile www.magdergi.com.tr, Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, TürkTelekom E-Dergi, Magzter, Dijitalbasın, İssuu ve dMags’da online olarak okurlarıyla buluşuyor. Trendyol ve N11.com siteleri üzerinden MAG Kasım sayısına ulaşmanız mümkün. Keyifli içeriğimizi ve gündeme dair gelişmeleri @magdergi instagram hesabından takip edebilir, Kasım 2021 sayımıza linklerden ulaşabilirsiniz.

Vergi uyuşmazlıkları ve çözümü için başvurulan idari çözüm yollarını anlatan Ankara Vergi İdaresi Başkanı Yüksel Duman, konuya ilişkin önemli noktaların altını çizdi. Duman;uzlaşma yoluyla uyuşmazlıkların çözümü, vergi hataları nasıl ortaya çıkar ve düzeltilir,  nasıl uzlaşma talebinde bulunulur, hata düzeltme yoluyla uyuşmazlıkların çözümü,pişmanlık ve ıslah yoluyla uyuşmazlıkların çözümü konularında açıklamalarda bulundu.

“Vergi; kamu otoritesinin kendi yetkisine dayanarak, ekonomide faaliyet gösteren birimlerden cebren ve karşılıksız olarak aldığı para şeklinde tanımlanmaktadır. Hepimizin bildiği üzere, çeşitliliği çok olan ve ülke çapına yayılan kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi açısından verginin az maliyetle ve zamanında toplanması idarenin en önemli hedeflerindendir” diyen Ankara Vergi İdaresi Başkanı Yüksel Duman "213 sayılı Vergi Usul Kanununda mükellef ile idare arasında ortaya çıkan uyumsuzlukların çözümünü uzlaşma, hata düzeltme, cezalarda indirim ile pişmanlık ve ıslah olmak üzere dört başlık altında inceleyebiliriz” dedi. 

Vergi hukuku konusunda ülkemizdeki prosedürü detaylı olarak anlatan Yüksel Duman, birbirinden değerli bilgiler verdi.

Kasım 2021 sayısı ile 21. sayısına ulaşan MAG Business dopdolu içeriği, iş dünyasının nabzını tutan özel röportajları ve yazarları ile www.magdergi.com.tr, Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, TürkTelekom E-Dergi, Magzter, Dijitalbasın, İssuu ve dMags’da online olarak okurlarıyla buluşuyor. Trendyol ve N11.com siteleri üzerinden MAG Kasım sayısına ulaşmanız mümkün. Keyifli içeriğimizi ve gündeme dair gelişmeleri @magdergi instagram hesabından takip edebilir, Kasım 2021 sayımıza linklerden ulaşabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.