5 LİRADAN AŞAĞISI BİZİ KURTARMAZ!

GÜNDEM 25.11.2021 - 18:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1798+ kez okundu.
 

5 LİRADAN AŞAĞISI BİZİ KURTARMAZ!

Son akaryakıt zamları, toplu taşımacıları zorda bıraktı. Yakıt maliyetleriyle, katlanan araç parçası fiyatlarının da şaşkınlığını yaşadıklarını söyleyen Yeşilevler hattında yolcu taşıyan 32 yaşındaki Erhan Şen, “Halimiz hiç iyi değil” diyor.
Adana’da uzun bir süreden bu yana, şehiriçi toplu taşıma için artış isteyen esnaf, yeni akaryakıt zamlarıyla ne yapacağını şaşırdı.   Toplu taşıma fiyatlarına mutlaka zam yapılması gerektiğini söyleyen Yeşilevler hattında yolcu taşıyan Erhan Şen, “İğneden ipliğe yapılan zamlar bizi de vurdu. İnanın, 5 liranın altında bir taşımacılık kurtarmaz. Yeni ücret tarifesi mutlaka 5 lira olmalı” diyor.   Şen, kartlı 3,5 lira, kartsız ise 4 liraya yolcu taşıdıklarını anımsatarak, “Öğrenciyi 2 liraya taşıdığımız için teyzem yaşındaki kadın, dayım yaşındaki adam bile öğrenci kartı basıyor. Kimseye hesap soracak halimiz yok, ancak bu duruma da bir çeki-düzen verilmeli” ifadelerini kullandı.   Araçların parça fiyatlarının döviz kuru artışıyla katlandığını anımsatan Erhan Şen, 1 ay önce 2300 lira olan mazot pompasının 4080 liraya fırladığını kaydetti. Şen, “Herkes kendine göre haklı, parça ve yakıtla tamir-bakım ücretleri de zamlanıyor. Bu işin içinden çıkacak yeni tarifeye ihtiyacımız var” diye konuştu.   Şen, pandemi döneminden bu yana çok zorlu bir süreç yaşadıklarını anımsatarak, “Yılbaşında 6 lira olan mazot, bugün 10 lirayı buldu. Kazancımız ne ki, yakıta ve parçaya harcıyoruz. Kazanmanın değil, ayakta kalmanın mücadelesini veriyoruz.” dedi.
Son akaryakıt zamları, toplu taşımacıları zorda bıraktı. Yakıt maliyetleriyle, katlanan araç parçası fiyatlarının da şaşkınlığını yaşadıklarını söyleyen Yeşilevler hattında yolcu taşıyan 32 yaşındaki Erhan Şen, “Halimiz hiç iyi değil” diyor.

Adana’da uzun bir süreden bu yana, şehiriçi toplu taşıma için artış isteyen esnaf, yeni akaryakıt zamlarıyla ne yapacağını şaşırdı.

 

Toplu taşıma fiyatlarına mutlaka zam yapılması gerektiğini söyleyen Yeşilevler hattında yolcu taşıyan Erhan Şen, “İğneden ipliğe yapılan zamlar bizi de vurdu. İnanın, 5 liranın altında bir taşımacılık kurtarmaz. Yeni ücret tarifesi mutlaka 5 lira olmalı” diyor.

 

Şen, kartlı 3,5 lira, kartsız ise 4 liraya yolcu taşıdıklarını anımsatarak, “Öğrenciyi 2 liraya taşıdığımız için teyzem yaşındaki kadın, dayım yaşındaki adam bile öğrenci kartı basıyor. Kimseye hesap soracak halimiz yok, ancak bu duruma da bir çeki-düzen verilmeli” ifadelerini kullandı.

 

Araçların parça fiyatlarının döviz kuru artışıyla katlandığını anımsatan Erhan Şen, 1 ay önce 2300 lira olan mazot pompasının 4080 liraya fırladığını kaydetti. Şen, “Herkes kendine göre haklı, parça ve yakıtla tamir-bakım ücretleri de zamlanıyor. Bu işin içinden çıkacak yeni tarifeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

Şen, pandemi döneminden bu yana çok zorlu bir süreç yaşadıklarını anımsatarak, “Yılbaşında 6 lira olan mazot, bugün 10 lirayı buldu. Kazancımız ne ki, yakıta ve parçaya harcıyoruz. Kazanmanın değil, ayakta kalmanın mücadelesini veriyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.